Sport

Viking-reservene rant over Ulf og ga Berntsen hodebry

Zymer Bytyqi, og resten av «reservene» til Viking, kjørte fullstendig over Sandnes Ulf torsdag. Bjarne Berntsen erkjenner at han nå har fått mye å tenke før seriestart på tirsdag.

Bilde 1 av 3
Følg RA Sporten på Facebook!

5-0 mot en av opprykksfavorittene i OBOS-ligaen var intet annet enn imponerende. Viking-reservene, eller de som ikke fikk starte mot FKH torsdag for å være korrekt, strålte i den aller siste treningskampen før seriestart. Seieren kunne faktisk vært større. Så mye herjet laget.

Navn som Even Østensen, Zymer Bytyqi og Sondre Auklend har sannsynligvis spilt seg mye nærmere en startplass enn de var før kampen.

– Dette var en bekreftelse på at vi har en vanvittig bred og god tropp, sier Berntsen.

I et lag med spisser som har slitt med å score meldte plutselig Even Østensen på. To mål, en målgivende – og ett mål som kanskje var feilaktig annulert ble det.

– Det sier seg egentlig selv med Even, sier Berntsen.

LES OGSÅ: Slik var Viking-Sandnes Ulf

Er klar selv

Hovedpersonen mener han for alvor meldte seg på med prestasjonen.

– Bjarne sa før kampen til meg at jeg hadde vært bra på trening. Nå måtte jeg bevise det i kamp. Det følte jeg at jeg gjorde, sier Østensen.

– At det kan bli 4-4-2 bør heller ikke være en ulempe?

– Nei. Egentlig er jeg best i 4-4-2. Det er den formasjonen jeg har spilt mest i før.

Om han skulle blir vraket mot Glimt tas det med fatning.

– Du må se på hvilken konkurranse jeg har også.

Bytyqi i form

Zymer Bytyqi meldte seg også på. Han mener at han har vært god de siste to ukene. Nå fikk også han det ut i kamp.
Samtidig er han ærlig på at han er best i 4-3-3.

– Om vi velger 4-4-2 forstår jeg om jeg ikke får starte mot Glimt. Jeg blir mer skuffet om vi går for 4-3-3 og jeg vrakes. Det er her jeg er best.

En annen som strålte var supertalentet Sondre Auklend. Det skjedde noe hver gang han hadde ballen. Unggutten var banens suverene ener. Det var driv med ball, smarte pasninger og evnen til å være direkte.

– Det er derfor vi har tatt han opp. Så skal han fases gradvis inn. Om det blir alt nå får vi se, sier Bjarne Berntsen.

Landro vil lære

Kollega Steffen Landro var naturlig nok ikke like fornøyd.

Laget hans holdt stand i en omgang. Så gikk det alt for fort utover i kampen. Sandnes Ulf ble, overraskende nok, statister mot Vikings nest beste.

– Dette er god læring for oss og gir innsikt i hvordan det blir med tett kampprogram.

Kampfakta:
Fotball, treningskamp
Viking-Sandnes Ulf 5-0 (1-0)
Sr-Bank Arena
Mål:1–0 Even Østensen (33), 2–0 Even Østensen (str. 53), 3–0 Jefferson de Souza (59), 4–0 Harald Nilsen Tangen (65), 5–0 Joe Bell (68).
Viking (4-3-3): Arild Østbø-Herman Haugen, Axel Óskar Andrésson (Sebastian Sørlie Henriksen i 17 min.), Henrik Heggheim, Rolf Daniel Vikstøl-Sondre Auklend, Joe Bell, Harald Nilsen Tangen-Zymer Bytyqi (Nils Vallotto i 7 min.), Even Østensen (Lars Erik Sødal i 15 min.), Jefferson de Souza.
Sandnes Ulf (3-5-2): Markus Vassøy Nilsen – Espen Hammer Berger, Kevin Jablinski, Ingvald Halgunset (Jasmin Bogdanovic i 45 min.) – Simone Colina, Magnus Retsius Grødem (Nunez Godoy i 12 min.), Christian Landu Landu, André Södlund, Adrian Berntsen – Jostein Ekeland (Artan Memedov i 12 min.), Sanel Kapidzic (Maxwell Effiom i 45. min).
Gule kort:Joe Bell, Viking. Christian Landu Landu, Sandnes Ulf.
Dommer: Tore Hansen.

Mer fra Dagsavisen