Sport

Viking er godt i rute på marked

Vikings markedsavdeling har fortsatt rundt hundre avtaler å reforhandle, men summen som ligger i bunn for klubbens satsing stiger stadig.

Følg RA Sporten på Facebook!

I fjor erkjente salgssjef Børge Moi Nilsen at det var grunn til å være bekymret for 2021. Koronaviruset gjorde alt veldig usikkert for næringslivet og klubben var samtidig i en situasjon hvor langt flere avtaler enn normalt skulle reforhandles. Faktisk gikk over 85 prosent av disse ut.

Så har det gått seg til. Både for Viking og næringslivet. Nysatsingen på damene har vist seg å treffe, næringslivet gjør det ganske greit uansett og Viking er fortsatt salgbart.16. desember hadde klubben solgt avtaler for 27,5 millioner kroner. Det er ganske mange millioner siden nå.

LES MER OM DET HER

– Vi er på rundt 38 millioner kroner i solgte samarbeidsavtaler nå. Da betyr det at vi nok mangler rundt ti millioner for å komme i mål, sier Moi Nilsen til RA.

LES OGSÅ: Slik var Viking-året fra A til Å

Økt budsjett

Da RA snakket med ham i desember i fjor om temaet var planen å selge for opp mot 45 millioner kroner – uten at noe budsjett var tallfestet.

Det er det fortsatt ikke, men Moi Nilsen anslår at styret nok forventer at de strekker seg ytterligere noe. Opp mot 48 millioner.

– Vi er i rute! Det er kjekt å se at både Kjartan Salvesen og Lars-Peder Nagel og jeg får bidratt godt. Nå har vi reforhandlet alle de store avtalene, sier Moi Nilsen.

Klarer de å komme seg opp rett i underkant av 50 millioner er d ikke Viking langt unna det som var «normalen» før nedrykket i 2017.

LES OGSÅ: Denne formasjonen har Viking valgt i år

Tøffe millioner

Samtidig er det også noen vesentlige forskjeller. Viking har i større grad gått vekk ifra å ha veldig mange såkalte barteravtaler – altså bytting av tjenester med andre firma.

Innsalget til årets sesong er nå midt i en av de viktigste fasene – og en av de mest utfordrende.

– Det er de tøffeste millionene som gjenstår nå,sier salgssjefen.

Med de største avtalene unnagjort er det fortsatt nok av avtaler som skal reforhandles.

– Vi har vel mellom 90 og 100 avtaler som må reforhandles fortsatt. Innsalget varer til noen uker etter seriestart. Så avtar det normalt. Vinduet er nå, sier Moi Nilsen.

– Hadde du trodd at dere skulle være der dere er nå da usikkerheten rundt korona herjet som verst i fjor?

– Det jeg vil si er at jeg er imponert av næringslivet her i regionen. De fleste har gjort det helt OK på tross av situasjonen. Så er det også noen næringer som er helt nedstengte. Som for eksempel messeindustrien De får vi i stedet hjelpe litt denne gangen. Vi hiver de ikke ut av sponsorklubben selv om de ikke skulle ha råd nå, sier Moi Nilsen – og peker på at Viking har fått god hjelp selv mer enn én gang.

LES OGSÅ: Vikings første kjøp i 2021

Mer fra Dagsavisen