Sport

Viking har landet sitt første kjøp i 2021

Bjarte Lunde Aarsheim og Morten Jensen fikk fredag i boks sitt første kjøp. Kevin Kabran blir mørkeblå – til det som framstår som en svært fornuftig pris.

Følg RA Sporten på Facebook!

Start-vingen Kevin Kabran har nå bestemt seg for at det blir mørkeblått i fortsettelsen og har signert for Viking. Etter det RA kjenner til måtte Viking ut med et sted rund 1,2 -1,3 millioner kroner til sørlendingene for å kjøpe ham fri..

Den svenske kantspilleren signerte en avtale som binder 27-åringen til de mørkeblå de neste tre sesongene. Han har bestått den medisinske testen. Det skal ikke være noen store klausuler på videresalg i bildet.

Trener Bjarte Lunde Aarsheim var strålende fornøyd. Selv om han og Morten Jensen ikke har kjent på presset innrømmer han at det er godt å komme i gang med handlingen.

Vi får inn en god spiller her og er veldig godt fornøyde med dette, sier Lunde Aarsheim.

Han beskriver Kabran på følgende måte:

Kabran er god en mot en. Han har fart og er god i presspillet. Så har han noen mål og noen assister, men vi tror det er mulig å utvikle ham til å bli enda hvassere på å skape målpoeng. Videre er han er en seriøs type som har gode holdninger og lever som en toppidrettsutøver skal, sier Lunde Aarsheim.

Han legger ikke skjul på at Kabran var sterkt ønsket.

Vi fikk førstevalget vårt på kanten her. Dette er en spiller vi har ment har vært god lenge. Så viste vi ikke om det var mulig å få til innenfor våre rammer. Han var under kontrakt med Start. Da vi så det var mulig - og presenterte rolle og våre tanker - syntes han det var interessant. Så løste det seg, sier Lunde Aarsheim.

LES OGSÅ: Berntsen og Sandnes Ulf i ny dialog

Ned i lønn

Etter det RA kjenner til går han vesentlig ned i lønn for å spille for Viking kontra den svært gode avtalen han hadde i Start.

Viking har ventet på ham en god stund, etter at de fikk akseptert et bud fra Start for en tid siden. Onsdag var daglig leder Eirik Bjørnø klar i talen på at han burde bestemme seg før helgen. Hvis ikke måtte klubben se seg om etter andre alternativer i posisjonen.

Fredag formiddag bekreftet Bjørnø til RA at handelen endelig var i orden.

Kjøpes fri

Dermed har Viking fått erstattet Zymer Bytyqi - som forsvant til tyrkiske Konyaspor etter sesongen.

Kabrans kontrakt med Start hadde ett år igjen og Viking kjøper ham nå fri. Spilleren ønsket ikke å fortsette på nivå to.

Han ble ikke veldig dyr i forhold til type og kvalitet. Jeg vil beskrive det som en god handel, sier Lunde Aarsheim – uten å ville utdype nærmere.

Kabran kom fra Stockholm tidligere i uken og får ikke være med Viking i startfasen når de starter oppkjøringen mandag. Da vil han fortsatt være i karantene.

Selv om Bjarte Lunde Aarsheim og Morten Jensen har ventet en stund på sin første signering har de ikke følt press fra omgivelsene.

– Det er først og framst enormt kjekt å kunne presentere en ny og god spiller for omgivelsene. Så er det viktigste at han passer inn og er rett type. Nå har vi brukt tid til å se etter spillere som kan gå rett inn for å kjempe om en plass i startoppstillingen. Slik blir det også videre og vi føler ikke vi har hastverk. Dette er prosesser som tar tid. Spesielt med koronaviruset i spill, men det var godt å få en brikke på plass nå, sier Hundvåg-karen.
Kevin Kabran selv har foreløpig ikke besvart RAs henvendelser.

Fakta:
Navn: Kevin Kabran
Født: 22. november 1993
Høyde: 185 cm
Posisjon: Venstre ving
Tidligere klubber: Vasalund (2012-2014), Den Bosch (2014-2015), Vasalund (2015-2016), Brommapojkarna (2017), Start (2018-2020), Elfsborg (lån i 2019).
Aktuell: Spiller for Viking de neste tre årene. Står med ni mål på 51 kamper i Eliteserien for Start.

Mer fra Dagsavisen