Sport

Ny norgesrekord for Jakob Ingebrigtsen

Onsdag kveld var endelig Ingebrigtsen-brødrene i gang igjen. Det endte med norgesrekord på Forus.

Følg RA Sporten på Facebook!

Jakob og Henrik Ingebrigtsen stilte til start på Forus Perseløp onsdag. De deltok på 5 kilometers gateløp. Den gamle norgesrekorden hadde trønderen Sondre Nordstad Moen. Han har tidligere løpt 5000 meter i gater på 13.37. Den rekorden ble slått, med god margin, av Lura-gutten Jakob Ingebrigtsen.

– Det er gøy å ta med seg. Det føles godt å starte sesongen med dette, sier Jakob Ingebrigtsen til RA etter rekordløpet.

Med tiden 13.29 slo han den gamle rekorden med åtte sekunder. Det er store marginer i en verden hvor millisekundene teller. Jakob innrømmer at han var spent før det hele gikk i gang.

LES OGSÅ: Nå blir det is hos Oilers igjen

Første løpet

Onsdagens løp var det første i verden på veldig lenge. Selv om det var et gateløp på Forus var det godt å være i gang for 19-åringen. Han prøver å lure seg selv i hverdagen.

– Jeg skal være best forberedt i verden når vi får løpe på bane igjen, sier Ingebrigtsen.

LES OGSÅ: Eneste som ikke fikk NM-gull i fjor - høyaktuell for laget nå

– Må ikke gruble for mye

Etter skaden i desember har han kommet seg tilbake i form. Han sliter ikke med å få jobben gjort, selv om det er uvisst om det vil bli vanlige konkurranser i umiddelbar framtid.

– Jeg lurer meg selv til å tro at det ikke er lenge til neste løp. Jeg har ikke noe valg. Jeg skylder det til familien, venner, sponsorer og ikke minst Gjert. Det er mange jeg er avhengig av, sier 19-åringen, før han fortsetter:

– Jeg må ikke gruble for mye over ting. Løpene kommer når de kommer.

Konkurransene har glimret med sitt fravær de siste månedene. Han tror likevel formen vil være bedre i år.

– Jeg håper jeg er bedre enn før. Det er ingen grunn til at jeg ikke skal være det, slår Ingebrigtsen fast.

Mer fra Dagsavisen