Stavanger Oilers

Kan bli ny Oilers-ving

Lillehammer fristiller spillere, og det kan føre til et nytt medlem av garderoben i DNB Arena.

Søndag skrev Hamar Arbeiderblad at Stavanger Oilers er nærmest å sikre seg signaturen til Hamar-gutten Martin Gran. Han spiller for Lillehammer, som for tiden er inne i en stor økonomisk krise og nå slipper spillere for å kutte kostnader.

Flere kilder RA har snakket med bekrefter interessen, men Gran vil etter det RA kjenner til finne en ny klubb tidlig i uken.

– Jeg har ikke skrevet under for en ny klubb ennå. Det kommer til å skje mye i neste uke. Jeg kan ikke kommentere noe mer om det nå, sier Martin Gran til HA.

Avisen skriver at Stjernen også har vist interesse for 26-åringen.

Uaktuell for moderklubben

Han står med 28 målpoeng på 27 kamper i Fjordkraft-ligaen denne sesongen, og har null utvisningsminutter. Den høyrefattede vingen skal uansett ikke være aktuell for en retur til Hamar og moderklubben Storhamar.

– Han er ikke aktuell for oss nå, sier Sjur Rakstad-Larsen i Storhamars sportsutvalg til HA.

I Oilers er konkurransen hard blant de høyrefattede vingene. Fra før har de Greg Mauldin, Tommy Kristiansen, Anders Tangen Henriksen, Christoffer Karlsen og Markus Søberg som er vinger med samme fatning. De siste kampene har to av dem spilt på venstrevingen.

RA har vært i kontakt med Oilers’ sportsdirektør Pål Haukali Higson, men han ønsker ikke å kommentere saken.

Martinsen til VIF

Lillehammers største stjerne, Andreas Martinsen, ble mandag presentert som Vålerenga-spiller. Den tidligere NHL-vingen med en fortid i Chicago Blackhawks, Colorado Avalanche og Montreal Canadiens har skrevet en avtale som binder ham til Oslo-klubben ut sesongen.

– Jeg har snakket med Anders Myrvold (i sportsutvalget, journ.anm.) en stund, og målet mitt nå er å vinne NM-gull. Mye ligger til rette for det allerede i Vålerenga, så nå gjelder det bare å gjøre jobben, sier han til klubbens nettsted.

VIF-trener Fredrik Andersson mener 32-åringen tilfører noe til laget.

– Andreas Martinsen er en spillertype som vi har manglet litt i vårt lag, og vi er utrolig glad for at han valgte å komme til oss i Vålerenga framfor andre klubber. Han er stor og sterk med pucken, og det har vært et lite savn i vår tropp, sier treneren til nettstedet.

Mer fra Dagsavisen