Stavanger Oilers

Oilers på topp: – Et mål for oss

Toppoppgjøret i DNB Arena endte med 7-2-seier for Oilers mot Sparta, men det var langt fra hvordan det så ut til å ende.

Stavanger — Oilers havnet nemlig bakpå 0-2, men klarte å komme tilbake og ta grep om serieledelsen i årets siste seriekamp i Fjordkraft-ligaen. Det gjør at de feirer nyttår på tabelltoppen.

– Det er bra. Fint vi vant etter vi ikke fikk mye ut av starten på kampen. Vi kan ikke ta de utvisningene mot Sparta, for det er ingen hemmelighet at de er gode i overtall. Heldigvis ga vi dem ikke mange skudd, men på 0–2 er det en annen kamp – og det var bra av oss å komme tilbake. Vi må holde det gående, sier Oilers-trener Todd Bjorkstrand til RA.

Han fikk fra benken se stjernebacken Martin Lefebvre produsere fire målpoeng, to mål og to assists. Samtidig var det produksjon med samtlige rekker involvert.

Produksjon fra alle

Det har på mange måter vært gjennomgående for Oilers denne sesongen. Laget har ikke hatt en importrekke å hvile produksjonen på, og dermed ble målene til Anders Tangen Henriksen, Thomas Berg-Paulsen, Christoffer Karlsen og André Bjelland Strandborg viktige. I tillegg kom Lefebvres to, og Rob Bordsons scoring i returen til DNB Arena. Der har nemlig ikke amerikaneren spilt siden den tredje NM-finalen i april. 3-2-målet til Bordson, som ble kampavgjørende, er det første målpoenget hans etter tilbakekomsten.

– Det føltes veldig godt. Kjekt å få det første målet, og ikke minst å få det på hjemmeis foran et fantastisk publikum. På tribunen var det mye lyd, og det var godt å bli ønsket velkommen tilbake, sier Bordson.

Rob Bordson

At de forskjellige rekkene var involverte i scoringene er Oilers-trener Bjorkstrand naturligvis fornøyd med.

– Scoringer fra alle rekkene er avgjørende for oss. Rekken med Ludvig Hoff, André Bjelland Strandborg og Christoffer Karlsen har vært ganske konstante i produksjonen, men alle må bidra. Vi vil være i toppen, og da er det viktig at alle bidrar i produksjonen, sier han.

Bordson er også fornøyd med at de leder serien, men kommer samtidig med en viktig advarsel.

– Det er et mål for oss å vinne serien, og vi har satt oss i en god posisjon. Nå må alle klatre etter oss, og det vi blir tøft, sier Bordson.

Fire poeng for Oilers-back

Martin Lefebvres firepoengskamp er første gang i løpet av Oilers-karrieren. Poengrekorden for backer i en kamp ble satt av Kurt Davis, og var mot det daværende bunnlaget Rosenborg med fem målpoeng. Fire poeng mot Sparta er dermed ikke klubbrekord, men likevel en prestasjon utenfor normalen for en back.

– Det var spesielt å gjøre det mot Sparta. Jeg tror det var første gang i Norge, men tror det skjedde én gang i Danmark, sier Lefebvre.

– Ekstra spesielt mot Sparta?

– Det er stort. Vi visste vi måtte ta tilbake og sikre seieren. De har vunnet nok mot oss denne sesongen, så vi måtte sende en beskjed, sier backen.

Han ble naturligvis kåret til Oilers’ beste i kampen.

I kampen fikk Tommy Kristiansen 25 utvisningsminutter, og overtok dermed klubbrekorden for flest minutter i utvisningsboksen fra assistenttrener Juha Kaunismäki.

Daniel Bøen Rokseth fikk seg en smell i andre periode, og returnerte ikke til isen i avslutningsperioden. Etter kampen var omfanget av skaden usikkert.

Daniel Bøen Rokseth

Laget får nå noen fridager etter snuoperasjonen mot Sparta, så er neste motstander Storhamar. Petter Thoresens menn kommer på besøk til DNB Arena torsdag 5. januar, og da med de tidligere NHL-spillerne Jakub Kindl og David Booth på laget.




Mer fra Dagsavisen