Stavanger Oilers

Endelig løsnet det for Bittner: – Forstår frustrasjonen

Paul Bittner sto fram for Oilers med både mål og assist da de slo Ringerike 3-2 i Schjongshallen søndag.

Åpningen på sesongen har vært langt under pari for Oilers-ving Paul Bittner. Han er blitt skjøvet inn som center, og ned som back, for å prøve å få gang på ham. Samtidig har skadesituasjonen ført til at behovet for hans tjenester har vært sterkt.

Mot Ringerike løsnet det offensivt for amerikaneren. Han åpnet med sin første assist for sesongen, før sesongens første utvisning. Så kom den første Oilers-scoringen for 25-åringen.

– Det var godt å bidra med både mål og assist. Jeg følte jeg var med på å ro båten i stedet for å bare være en passasjer, sier Bittner til RA.

De siste ukene har han vært utsatt for kritikk i sosiale medier på grunn av den manglende produksjonen, noe som kanskje ikke er så rart ettersom 25-åringen spilte de første åtte kampene i Fjordkraft-ligaen uten å plukke ett poeng.

Bittner forteller at han ikke har lest så mye av det som foregår selv, men erkjenner at han forstår frustrasjon blant supporterne og omgivelsene.

– Jeg har vært minst like frustrert selv, og blitt flyttet rundt på isen i forskjellige posisjoner. Det har vært tøft, men nå har jeg bevist hva jeg kan bidra med, sier amerikaneren.

– Hvordan er det å spille back for deg som ving?

– Jeg liker det, og gjorde det mye fram til jeg dro til Portland for å spille juniorhockey. Jeg er komfortabel med det, og det var godt å vise hvordan jeg kan bidra framover som back, sier han.

Mer effektive

Gjennom kampen fikk Oilers bekreftet at de mestrer å score mål etter 1-0-seieren mot Grüner. Tre scoringer er i seg selv ikke mye for et lag med gullambisjoner mot et lag som kjemper for plass i sluttspillet, men etter en lang periode med svak effektivitet er tre mål på 35 skudd god uttelling.

– For meg var det veldig viktig å få selvtillit offensivt, men det var kjempeviktig for hele laget å få gang på produksjonen. Vi har nok av spillere til å score mål, men det er noe som kan gi hele laget selvtillit i alle fire rekkene. Det er mange mål i laget vårt, sier Bittner.

Det var Sander Hurrød som åpnet Oilers’ målkonto mot Ringerike, etter en nydelig pasning inn i offensiv sone fra Bittner – som for anledningen var back. Det fikk Fredrikstad-gutten i full fart mot mål, og han sendte pucken i nettet bak Mattias Pettersson i begynnelsen av andre periode.

Selv om pasningen fra Bittner framsto som et mesterverk var det ikke meningen å sende pucken til Hurrød.

– Jeg så Martin (Lefebvre), og prøvde å treffe ham. Det gjorde jeg ikke, men Sander (Hurrød) plukket den opp. Spiller man til gode rom skjer det gode ting, sier Bittner – og legger til:

– Det var ikke planlagt, men fungerte bra.

CHL neste for Oilers

To minutter senere ble Andreas Klavestad med dypt i offensiv sone, og det fikk Thomas Berg-Paulsen med seg. Han sendte pucken til Klavestad, som svarte med å doble ledelsen.

Så gikk det to minutter til, og da var det Paul Bittner som ble med i angrep, og scoret sitt første Oilers-mål etter et fint spill satt opp av Dan Kissel og Bryce Gervais. Det var sesongens første scoring for alle tre målscorene til Oilers.

Ringerike forsøkte å komme tilbake, og etter 33 minutter scoret Linus Rosdahl for hjemmelaget. Med ti minutter igjen av kampen reduserte også Michael Söderberg, men det til ingen nytte. Oilers klarte å dra seieren i land, og tok alle tre poengene med hjem til DNB Arena.

Der spilles neste kamp onsdag, og da er det finske Ilves som kommer på besøk. Mulighetene for avansement i Champions Hockey League er store. Dersom Fribourg-Gottéron slår Red Bull Salzburg, og Oilers selv gjør jobben mot Ilves, er de videre til sluttspillet i Europas gjeveste selskap.

Før den kampen er det mye hvile og restitusjon som skal gjennomføres, og forhåpentligvis for Oilers vil det føre til flere spillere tilbake.

Den siste tiden har Oilers vært skadeutsatt, og spesielt på backsiden. Bryce Gervais var tilbake mot Ringerike, men Kristian Østby (langtidsskadd), Dennis Sveum (dag til dag) og Patrick Ulriksen (sykdom) manglet i Oilers’ rekker.