Stavanger Oilers

Nå må Oilers få opp effektiviteten

Etter 1-0-seieren borte mot Grüner er det Ringerike Panthers som venter Oilers.

Stavanger — Denne sesongen har Oilers kun scoret 20 mål på 299 skudd i Fjordkraft-ligaen. Den definitivt laveste uttellingen var torsdag kveld mot Grüner, da Oilers scoret ett mål på 43 skudd.

I overtall har det heller ikke blitt scoret mål siden Colton Beck scoret mot Storhamar i sesongens andre kamp. Tar man med kampene i Europa står de kun med tre overtallsscoringer på 44 overtall. Det gir 6,81 prosent uttelling.

Det er altså ikke bare skuddene Oilers er ineffektive på, men også med én spiller mer på isen – noe som tidligere har vært en av Oilers’ suksessfaktorer. Forrige sesong ble det scoret 42 mål på 151 overtall, noe som er helt i toppen av norsk ishockey.

Det må ikke overtenkes. Scorer vi kommer selvtilliten.

—  Dan Kissel

– Må bare få pucken i mål

Oilers-veteran Dan Kissel var tydelig til RA etter torsdagens kamp på at det av og til var vanskelig å få pucken i mål.

– Vi spilte en god kamp, men noen dager er det vanskelig å få pucken i mål, sa Kissel.

I 2021-22-sesongen scoret Oilers 162 mål på 1677 skudd. Den effektiviteten er Oilers et stykke unna ennå, selv om mye sitter godt spillemessig.

– Hva tror du er grunnen til at dere ikke er like effektive som dere pleier?

– Personlig tror jeg vi tviler litt når pucken kommer i køllebladet. Det ser ikke ut som det kan gjøre en forskjell. Thomas’ (Berg-Paulsen, Oilers-spiller) mål viser at det går: Han får pucken og skyter. Da scorer man, sier trener Todd Bjorkstrand – og legger til:

– Nå scorer vi ikke nok mål, selv om vi vinner. Ett mål er ikke mye.

Kissel har resepten klar.

– Vi må bare få pucken i mål. Det må ikke overtenkes. Scorer vi kommer selvtilliten, sa han.

Oilers-skader

Skadesituasjonen har heller ikke hjulpet Oilers nevneverdig i serieåpningen. Med Kristian Østby ute i lang tid, iallfall til landslagspausen i november, har backbesetningen hatt spillere som har mistet kamper. Andreas Klavestad gikk glipp av noen med en skade i overkroppen, mens Dennis Sveum fikk seg en smell i Finland på tirsdag og sto over torsdagens kamp mot Grüner.

Framover på isen har Ludvig Hoff og Bryce Gervais hatt skadeforfall, sistnevnte rakk knapt å komme tilbake før han ble skadet i Tampere.

Likevel ser det langt lysere ut enn fryktet. Begge kan være aktuelle allerede søndag mot Ringerike Panthers.

– Nå var ikke Bryce og Dennis med mot Grüner, men begge er ute i kort tid. Det er dag til dag på dem, sier sportsdirektør Pål Haukali Higson.

Avgjørelsen på hvem som spiller kommer ikke før tidligst lørdag formiddag. Da gjennomfører Oilers en trening i Siddishallen.

Higson jobber også videre med å bringe forsterkninger til DNB Arena, men foreløpig er det ikke noe konkret på bordet for sportsdirektøren.

– Vi er litt i samme fase og holder på. Vi får se om vi finner en løsning som fungerer, sier Higson.