Stavanger Oilers

Oilers-stjerne ute med skade

Søndag forlot Jarrett Burton isen med skade.

Stavanger — På stillingen 0–1 i Oilers’ bortekamp mot Storhamar søndag ble Jarrett Burton taklet av hjemmelagets Lane Scheidl. Etter det kom Oilers’ poengkonge aldri tilbake på isen, og laget tapte 2–1 etter to scoringer fra Storhamar-talentet Mats Bakke Olsen (17).

Mandag var fortsatt skadeomfanget ukjent for gullhjelmbærer Burton.

– Det er ikke noe nytt å melde nå. Vi får vente og se til noen har fått tatt en titt på ham, sier sportsdirektør Pål Haukali Higson til RA.

Det ble naturligvis sjekket opp i situasjonen søndag kveld, men skal gjøres nye undersøkelser i Stavanger.

– Han er undersøkt lokalt, men vi må gjøre en evaluering her hjemme, sier Higson.

Forventer ikke Burton ute i lang tid

Etter det RA kjenner til skal det være fare for en hodeskade.

Overgangsfristen i ishockey er neste tirsdag ved midnatt. Det betyr at Higson vil få noe tid til å eventuelt finne en erstatter dersom Burton blir ute i lengre tid.

– Dersom Burton blir ute fram mot sluttspillet, vil dere se etter en ny center nå?

– Det forventer vi ikke, sier sportsdirektøren.

Forsterkninger før sluttspillet?

Tradisjonen tro pleier Oilers å hente en forsterkning før sluttspillet. Unntaket var i 2021, noe som viste seg å være en smart beslutning ettersom sesongen ble satt på pause i januar. To måneder senere ble sesongen avlyst, noe som førte til at det for andre året på rad ikke ble arrangert sluttspill for å kåre en norgesmester.

Nå ligger forholdene til rette for både tilnærmet full serie og sluttspill. Foreløpig også uten begrensninger på tilskuerantall, og med et Oilers som tross søndagens tap leder Fjordkraft-ligaen med ni poeng eller nesten seks prosent. På grunn av lagenes ulike kampantall etter koronautsatte kamper vil det nemlig være prosenten av antallet poeng laget har spilt om som vil avgjøre tabellplasseringene.

Om det ankommer noen nye spillere før seriespillet avsluttes og ishockeyens høytid, sluttspillet, drar i gang vil det skje noe i løpet av den neste uken. Foreløpig er det lite å melde om, ifølge sportsdirektøren.

– Ikke konkret. Vi følger med og ser om noe kan bli aktuelt for oss, men foreløpig har vi ikke gjort noe, sier Higson.

Han drar selv til USA for å se på framtidige Oilers-spillere denne uken.

Oilers spiller ikke kamp før tirsdag neste uke. Da kommer søndagens motstander Storhamar på besøk til DNB Arena. To dager senere kommer Vålerenga til Stavanger, før Oilers drar til Asker for å møte Frisk i Varner Arena lørdag. Dermed får den skadde Burton over én uke på å komme seg dersom han ikke skal gå glipp av kamper.




Mer fra Dagsavisen