Stavanger Oilers

Slik forklarer han sin egen suksess

For Markus Søberg (26) er årets sesong i ferd med å bli tidenes beste poengmessig. Det kan ordnes allerede søndag.

Søberg har allerede satt personlig rekord for antall scoringer i ett grunnspill med 14. Når Oilers møter Storhamar i CC Amfi søndag står poengrekorden hans på 30 for fall. Den satt han i 2018/2019-sesongen. Etter seks sesonger i Stavanger innrømmer Oslo-gutten at han gjerne ser at det skjer så fort som mulig. Nå står han med sterke 28 poeng på 32 kamper.

– Det er selvsagt et mål å få økt det tallet. Jeg har fått mye tillit i år. Både i overtall, undertall og i spill fem mot fem. Slik håper jeg det fortsetter, sier han til RA.

Sju på fem kamper

Søberg står med sju poeng på de fem siste kampene. Noe av grunnen er kanskje rekkekombinasjonen han er en del av nå. Sammen med brødrene Hoff har det klaffet produksjonsmessig,

– Det har gått veldig bra sammen med Ludvig og Magnus. De er to terriere som skaper mye plass og som går veldig godt på skøyter.

Jeg har fått mye tillit i år. Både i overtall, undertall og i spill fem mot fem.

—  Markus Søberg

Søberg selv gjør normalt mye av det samme. Han er kjent for sin voldsomme fart og evne til å skjære inn med pucken fra vingen i overganger.

Da Ringerike ble slått torsdag viste han også evnene som servitør. Pasningen som Rob Bordson satte i mål var av høy hovmesterklasse.

– Deilig at Bordson satt den i krysset!

Oilers står nå med ti strake seirer og har en stor luke på tabelltoppen. Gulltoget dundrer bare videre tross både korona og skader. Selv om man helst skal snakke om prosess og utvikling i Oilers innrømmer Søberg selvsagt at seriemesterskapet er målet nå.

– Jeg håper da det! Vi har spilt veldig bra så langt.

Advarer mot Storhamar

Samtidig advarer han mot søndagens motstander Storhamar. Selv om Anders Gjøses menn ligger på en meget skuffende 7. plass på tabellen i Fjordkraft-ligaen har de et godt tak på Oilers. Skal rekken leve videre kreves skjerpings.

– De ledet vel 3–0 mot oss etter fem minutter i CC Amfi sist. Vi har slitt litt der. Her handler det å være på fra start.

Han håper også Oilers vil være litt bedre besatt mannskapsmessig mot Storhamar. Torsdag manglet fem-seks mann. Laget måtte også spille med kun fem backer. Det går bra i noen kamper, men skjer det over tid er han redd noe av styrken til Oilers forsvinner. Åtte backer og fire rekker som leverer har alltid vært en suksessoppskrift.

– Forhåpentligvis får vi også et par spillere tilbake etter sykdom. Husk også på at Storhamar er et lag vi fort vil støte på i sluttspillet slik det ser ut nå.

---

FAKTA

Markus Søbergs poengproduksjon i grunnserien på seniornivå:

2015–2016 4 poeng på 13 kamper for VIF

2016–2017 28 poeng på 30 kamper for Oilers

2017–2018 18 poeng på 42 kamper for Oilers

2018–2019 30 poeng på 48 kamper for Oilers

2019–2020 26 poeng på 31 kamper for Oilers

2020–2021 17 poeng på 24 kamper for Oilers

2021–2022 28 poeng på 32 kamper for Oilers

---






Mer fra Dagsavisen