Stavanger Oilers

Her er Oilers’ baby-boom

Fem av Stavanger Oilers-spillerne har én ting til felles.

Stavanger — Gjennom de snart ti årene med DNB Arena har det ofte vært Oilers-spillere som har tatt med seg en datter eller sønn ut på isen etter kampslutt for å feire tre poeng. Denne sesongen skjer det langt oftere ettersom kaptein Dennis Sveum, Rob Bordson, Daniel Bøen Rokseth, Patrick Ulriksen og Tommy Kristiansen er blitt fedre det siste året.

Kristiansen ble pappa like før avreise til ishockey-VM i 2021, og fortalte RA historien om at det var hans tøffeste valg noen gang. Etter mesterskapet valgte han riktignok å gi seg på landslaget.

Han har definitivt ikke gitt seg i Fjordkraft-ligaen, som han leder med Oilers.

Med alle de små ungene samlet på ett bilde, sammen med de ishockeyspillende fedrene, er det naturlig å stille spørsmålet:

– Er det rett og slett en babyboom i Oilers nå?

– Ja, det har vært det nå i løpet av koronaviruset. Det var mange som kom samtidig, og det er moro for oss at vi er en liten gjeng som har jevngamle barn, sier Tommy Kristiansen til RA.

Spillerne har gjennom pandemien fått mye tid uten kamper, blant annet da sluttspillet ble avlyst i 2020. Sesongen 2020–21 ble satt på pause i januar 2021 etter flere smittetilfeller i mange klubber, deriblant Oilers. Etter to måneder med pauseknappen på ble sesongen avlyst i mars.

Det blir moro med pappaperm.

—  Tommy Kristiansen

Jubelrunder i DNB Arena

Nå, med de fem Oilers-babyene, er det mye tid som går med til familielivet utenfor isen. Kristiansen velger å se på det som et positivt tilskudd i hverdagen. Med en arbeidshverdag som består i å legge ned alt som må til for å vinne trofeer er det fort gjort å havne i en situasjon hvor resultater blir altoppslukende.

Den bekymringen trenger ikke fedrene i Oilers å ha. De har nemlig fått noe enda større enn ishockey å komme hjem til.

– Jeg synes jo som alltid det er moro når man er i hallen, og jeg slipper å bli like langsur etter tap, sier Kristiansen.

I forbindelse med kamper er det ikke alltid like enkelt for alle å ha de små med seg. Kampene i ukedager spilles på kveldstid, og da er leggetiden i spill. Flere av lørdagskampene til Oilers spilles derimot tidligere på ettermiddagen. Det gjør at observante tilskuere kan få med seg at spillerne med barn tar ungene på armen og skøyter en ekstra jubelrunde på isen i DNB Arena mens supporterklubben Roughnecks hyller spillere og laget etter seier.

Gjennom mange år som ishockeyspiller kan ikke Kristiansen huske å ha opplevd så mange nyfødte i ett lag samtidig.

– Nei, aldri at det har vært så mange nyfødte på en gang. Det blir moro med pappaperm, sier Kristiansen.

Trening, kaffe og kos

32-åringen Kristiansen skrev nylig under en ny avtale med Oilers. Den binder ham til klubben de to neste sesongene, samt opsjon på ett år til.

Det betyr at pappapermisjon må planlegges, og da er det greit å ha en barselgruppe å forholde seg til. Samtidig er toppidrett noe som krever at kroppen holdes i gang. En ishockeyspiller som går 15 uker uten fysisk aktivitet vil ha relativt lav verdi i et sterkt konkurransemarked.

– Blir det barselgruppe med barmarkstrening?

– Det blir nok det i sommer, så vi får dra et sted med barnepass mens vi trener. Etterpå kan vi gå ut og ta en kaffe for å kose oss, sier Tommy Kristiansen.


Mer fra Dagsavisen