Stavanger Oilers

Rekken brutt da Holm jubilerte

Henrik Holm (31) og Oilers håpte å få drept Storhamar-spøkelset da han rundet 600-kamper totalt. I stedet var det klubbens seiersrekke som ble drept - av en fersk 17-åring.

Ikke siden 14. oktober hadde Oilers gått av isen uten et eneste poeng da Storhamar ble for sterke. Dermed stanset også seiersrekken på ti strake for serielederne.

– Jeg er veldig skuffet over tapet. Det er ikke mer å si. Det virker som vi drar til Hamar og finner en måte å tape på. Vi har slitt her. Jeg har ikke kontroll på hvor mange tap det er på rad nå. Vi har spillet og skaper sjanser. Så får vi ikke hundreprosentsjansene. Så klarte de å vippe kampen i sin favør. Jeg er utrolig skuffet, sier jubilant Holm til RA.

At det var Storhamar som stanset rekken i CC Amfi var kanskje ikke helt overraskende. Dette var det femte strake tapet til Oilers i den gamle OL-arenaen. Klubben fortsetter med å slite på den store isflaten.

– Det startet akkurat slik vi ønsket. Vi håpet å se ut som i den første perioden. Da var vi virkelig gode og spilte med energi. Så klarte vi dessverre aldri å få det andre målet. Vi fikk en masse sjanser i overtall ut over i kampen også, men rotet. Så hadde vi vel fire skudd i stengene. Så lenge du ikke får den andre scoringen lever du alltid farlig, sier assistenttrener Juha Kaunismäki til RA.

Strålende første periode

Samtidig så det ikke slik ut etter den første perioden. Da ledet Oilers 1–0 og spilte en av sesongens beste perioder. Det var bare uflaks at ledelsen ikke var både på to og tre mål.

Så snudde det brutalt for bortelaget. På slutten av 1. periode ble poeng og droppkonge Jarrett Burton skadet. Med det forsvant mye av flyten – og ikke minst kreativiteten i overtall. Oilers fikk også en rekke sjanser i spill fem mot fire, men tok ikke vare på det.

– Han fikk seg en smell. Det er klart at det betyr noe at Burton er ute. Han er vår førstesenter. Det er kanskje den viktigste spilleren i laget ved siden av keeper. Han er veldig allsidig og god begge veier. Sånn sett passer det greit at vi nå har en ukes pause før det er kamper mot VIF og Storhamar igjen, sier Kaunismäki.

Patrick Thoresen, som var tilbake for Storhamar, spilte seg så stadig varmere og tok regien. Han serverte på begge scoringene til hjemmelaget. Disse ble satt inn av 17-åringen Mats Bakke Olsen – hans to første mål på øverste nivå.

Egentlig var det Storhamars superstjerne som var forskjellen i kampen. Oilers skjøt mest og var totalt sett det beste laget.

– Jeg er helt enig. Thoresen er så god. Han skaper to mål. Våre spillere klarte ikke å sette puckene inn i dag, sier Kaunismäki – som roser Storhamar for at de klarte å grave ut seieren.

Treneren peker også på at de var solide defensivt. Backene sto fram.

– Hvor mye spiller den store isflaten i CC Amfi inn for at dere sliter sånn med Storhamar? Det er fem tap på rad nå?

– Det spiller absolutt en rolle. Vi har en helt annen bane. Så har vi tilsvarende fordel hjemme. De er flinke til å bruke isen. Det er også andre faktorer i spill nå. Blant annet det mentale etter så mange tap. Samtidig skal vi ta med oss den første perioden. Den var meget god. Dette er uansett noe vi må finne ut av. Vi trenere må analysere videre og finne en nøkkel, sier Kaunsimäki.

De første 20 minuttene så Oilers ut som de hadde funnet dem. Laget sto høyt, trykket på og var suverene i presset. Egentlig lignet de mye mer på seg selv enn i flere av kampene hvor de har lagt seg bakpå på Hamar.

– Vi fikk også spilt på dem åtte utvisninger. Da gjør du noe rett. Sett under ett fortjente vi å vinne. Jeg synes også vi var best i tredje periode, sier treneren.

Holm vil ha mye mer

For keeper Henrik Holm var det selvsagt en kjip måte å passere 600 kamper i alle turneringer for Oilers.

– Det var i dag du skulle holde nullen, Holm?

– Ja. Jeg skulle egentlig det. Så får jeg spare den til den aller siste kampen i årets sesong og forbigå dette jubileet i stillhet, sier keeperkjempen.

Han skrev ny treårig avtale i høst og innser at han kan ende opp med fryktelig mange kamper for Oilers den dagen han gir seg. Fortsatt storkoser han seg i klubben og peker på at mange av vennene hans er her. Da lever han greit med det om det meste av karrieren blir i en klubb.

– Jeg har mange gode år igjen og trives med denne gjengen. Så er jeg stolt av å representere Oilers-organisasjonen med kvalitet i så mange ledd og hårete mål som jeg liker.

---

FAKTA

Fjordkraft-ligaen, ishockey

Storhamar – Stavanger Oilers 2–1 (0-1, 1-0, 1-0)

CC Amfi, 3200 tilskuere

Mål: 1. periode: 0–1 (2.47) Tommy Kristiansen (Markus Søberg, Rob Allen Bordson).

2. periode: 1–1 (30) Mats Bakke Olsen (Patrick Thoresen, Lane Robert Scheidl).

3. periode: 2–1 (50.40) Olsen (Thoresen).

Utvisninger: Storhamar 9 x 2 min., Stavanger 3 x 2 min.

Skudd: 20–31

Dommere: Jørn McCall Ekeberg og Tor Olav Johnsen.

---






Mer fra Dagsavisen