Stavanger Oilers

Nå venter den vanskelige oppgaven for Oilers

Kamppausen er over og landslagsspillerne er tilbake. Torsdag er Frisk Asker første motstander, og Oilers har mulighet å overta førsteplassen i ligaen.

Stavanger — Da Fjordkraft-ligaen tok landslagspause gikk Oilers inn i friperioden med sju strake seiere. Nå må Oilers opp på hesten igjen, og første motstander er det eneste laget i ligaen som de ennå har til gode å slå – Frisk Asker. Der har de tidligere Oilers-spillerne David Morley og Jacob Lagacé herjet med 27 og 23 poeng på henholdsvis 18 og 16 kamper.

– Frisk er et godt offensivt lag. Vi kjenner mange av de viktige spillerne deres, og må selvfølgelig begrense scoringsmulighetene, sier Oilers-back Martin Lefebvre til RA.

Nå kommer vi fra pause. Det er alltid tøft.

—  Oilers-trener Todd Bjorkstrand

Oilers kan toppe ligaen torsdag

Canadieren kom til Oilers i sommer, og startet på verst tenkelig vis. I sesongens første treningskamp mot Lillehammer i Kristiansand forlot han isen med en skade i foten. Det holdt ham ute helt til seriespillet var i gang. Etter det har han vært en viktig brikke i Oilers’ sterke overtallsspill, som produserer mål i over 35 prosent av anledningene. Frisk Asker har på sin side ligaens nest svakeste undertall. Det ønsker ikke Lefebvre å tenke for mye på, han vil heller se på hvordan de selv spiller.

– Vi har vært gode i både over- og undertall, så får vi muligheten må vi gripe den. Det er avgjørende, men vi må ikke glemme spillet fem mot fem heller, sier han.

Martin Lefebvre

Forrige sesong kom pausen på et godt tidspunkt for Oilers, som var nest sist på tabellen. Nå er det kun Stjernen som er foran, og det med en margin på to poeng. Ved en Stjernen-smell mot Vålerenga og Oilers-seier mot Frisk kan Todd Bjorkstrands menn overta toppen av Fjordkraft-ligaen.

Et av nøkkelpunktene til Oilers-trener Bjorkstrand er å være med fra første dropp etter pausen.

– Vi må være påskrudd fra start. Vi er nødt å spille strukturert og fysisk mot dem. Frisk har to rekker som produserer mye, så vi er nødt å stoppe spillet deres, sier han.

Lang friperiode for Lefebvre og Oilers

For et lag som spiller to til tre kamper per uke er tolv dager med fri lenge. For å være raskest mulig tror Lefebvre at treningshverdagen i klubben er helt avgjørende.

– Gjennom pausen har vi trent hardt for å holde oss i kampform. Vi spiller hardt på trening. Ishockey handler om dueller, så mange kamprelaterte øvelser gjør oss forberedt, sier backen.

Han forteller at det er vanlig å legge opp treninger på den måten i hjemlandet, med mye duellspill og nærkamper. Det tror han vil gjøre overgangen til vanlig kamphverdag enklere. Treneren selv mener det er en utfordrende oppgave å komme i gang igjen etter en lang pause.

– Nå kommer vi fra pause. Det er alltid tøft, sier Bjorkstrand.

Nicolai Bryhnisveen (underkroppen), Steve Whitney (brukket tå) og Christian Wetteland (underkroppen) er skadet og blir ikke med til Østlandet for borteturen, som også denne gangen inneholder to kamper. Profilen Tommy Kristiansen er omsider tilbake etter halvannen måned på sidelinjen med brukket finger. Sarpsborg-mannen signerte tirsdag ny kontrakt med Oilers, som knytter ham til klubben i minimum to sesonger til etter den inneværende.

Etter kampen mot Frisk drar Oilers videre og møter Storhamar lørdag kveld.

Onsdagens trening var på gamle tomter, i Siddishallen.

Mer fra Dagsavisen