Stavanger Oilers

Kristiansen hadde flere alternativer – valgte Oilers

Oilers-spiller Tommy Kristiansen forlenger med klubben og blir værende i DNB Arena de neste sesongene.

Stavanger — Tommy Kristiansen har signert en kontrakt på to pluss ett år med Oilers. 32-åringen er klar på hvorfor.

– Trives veldig godt i byen her og har vært i Oilers mange år. Trives med folk i og rundt laget. Her i Stavanger kan jeg ta en kaffe med alt fra sjefer til supportere, jeg liker det miljøet. Har et godt forhold til alle her, og spiller for Norges beste lag, sier Kristiansen til RA.

Selv om han har takket nei til landslaget er han tydelig på at kontraktslengden ikke handler om alderen.

– Det er familie. Jeg føler meg piggere i kroppen enn på veldig lenge. Jeg elsker å spille ishockey, og vil spille i mange år til. Så lenge jeg føler jeg bidrar.

Spekulasjoner

I sommer var det spekulasjoner rundt framtiden hans i Stavanger. Det som var en ungkar som ankom byen er blitt en familiefar. Fruen kommer fra Østlandet, og det var derfor ikke unaturlig for småbarnsfamilien å ta en fot i bakken før en avgjørelse ble tatt. Han forteller det har vært familieråd.

– Ja, og jeg har en fantastisk samboer som har støttet meg. Hun har stått bak avgjørelsen om at jeg skal spille hockey. Vi trives godt begge to, så da ble det Stavanger, sier Kristiansen.

Tommy Kristiansen

– Var det andre lag som var aktuelle?

– Selvfølgelig. Jeg kan ikke si at det ikke var interesse rundt forbi. Mange viste interesse, men jeg la alt ganske dødt. Det har vært Sparta eller Oilers, men nå er det Oilers som gjelder for min del.

Utvikling i Oilers

Fra han ankom Oilers for første gang i 2013 har Kristiansen vært med på å vinne det som er mulig for et norsk lag. Likevel er motivasjonen klar for 32-åringen.

– Det er at vi er en fantastisk gjeng her inne. Vi er som en gjeng brødre. Det eneste som står i hodet mitt er å vinne gull, sier Kristiansen.

Nå ligger Oilers på andreplass i Fjordkraft-ligaen, kun to poeng bak Stjernen. Dermed vil han ha mulighet å kjempe for titler også før den nye kontrakten starter. Hans nåværende avtale løper ut etter sesongen.

Utviklingen utenfor isen har vært stor, men på isen er også ting forandret. Fra å være en ung og sulten spiller er han virkelig en etablert senior. På drakten er det også sydd på en «A», som et synlig bevis på at han er en del av lagets kapteinsgruppe.

Nå går mer av tiden til å hjelpe de unge talentene, som han også gjorde etter tirsdagens trening.

– Det er en stor forskjell fra årene jeg kom til nå. Jeg vil være et godt eksempel. Jeg ønsker å veilede og hjelpe de yngre, samtidig som jeg ønsker å ha en fin rolle selv. For meg henger det høyt å være en leder sammen med Dennis (Sveum) og Dan (Kissel). Vi har vært sammen lenge, og jeg er stolt av å være en del av den ledergruppen, sier Kristiansen.

De siste sesongene har også flere spillere fra Sarpsborg, og Kristiansens moderklubb Sparta, blitt hentet til Oilers. Kristian Østby, Andreas Klavestad og Kristiansens slektning Christoffer Karlsen er eksempler på det.

Kristiansen er tilbake i kamp for Oilers torsdag etter å ha vært på sidelinjen med brudd i fingeren i halvannen måned. Oilers blir på Østlandet fra torsdagens kamp mot Frisk Asker til lørdagens oppgjør mot Storhamar i CC Amfi.

Mer fra Dagsavisen