Stavanger Oilers

Tommy Kristiansen håper å fortsette det han var med på å starte

Landslagspausen i Fjordkraft-ligaen kom på et godt tidspunkt for Stavanger Oilers’ Tommy Kristiansen.

Stavanger — Da Tommy Kristiansen brakk fingeren på morgentrening 30. september ble det kamp mot moderklubben Sparta på kvelden. Etter det har ikke Oilers-profilen spilt noen kamper. Nå melder han seg klar til kamper igjen, og det er ikke hvilken som helst uke. Torsdag venter Frisk Asker på borteis, før laget tar turen til Hamar for å møte Stavanger-mannen Anders Gjøses Storhamar lørdag kveld.

Programmet for uken passer Oilers-spilleren godt.

– Det er de kuleste og morsomste kampene å spille. Begge lagene hadde det tøft før pausen, så den kom nok på et godt tidspunkt for dem, sier Kristiansen til RA.

Det passet meg helt fantastisk at pausen kom da den gjorde.

—  Tommy Kristiansen

Sulteforet Kristiansen

Mandagens trening i DNB Arena bar tydelig preg av en sulteforet Kristiansen, som ikke har spilt kamp på halvannen måned. Det er lenge uten kamp for en som er vant med å spille to til tre kamper hver uke. Oilers hadde en vanskelig start på sesongen, men ting ble endret da Sparta ble beseiret i Kristiansens forrige kamp. Motivasjonen for tiden framover er klar.

– Jeg var med og snudde trenden mot Sparta. Laget har holdt det gående etter det, så jeg håper å bidra til å fortsette, sier han.

Fra kampen mot Sparta 30. september til nå har Oilers kun tapt én kamp. Det var hjemme mot torsdagens motstander Frisk Asker. Dermed står laget med sju seiere på rad, og elleve på de tolv siste kampene.

Vingen fra Sarpsborg er tydelig på at pausen ikke var nødvendig for Oilers i år med tanke på resultater, slik det var i fjor. For hans egen del kom den på et godt tidspunkt. Det har gitt ham tid til å bli helt klar for kamp igjen. Han har heller ikke hatt landslaget å tenke på, ettersom han takket nei til videre spill med flagget på brystet etter sommerens VM.

– Det passet meg helt fantastisk at pausen kom da den gjorde. Jeg har fått trent godt, samtidig som jeg har hvilt fingeren nok. Det har gitt tid til å få hevelsen ned. Nå føler jeg nesten jeg har ny finger, ler Kristiansen.

Bryhnisveen og Whitney

Etter gipsingen av fingeren ble det aldri noen operasjon. Han har ingenting som holder ham tilbake nå.

– Jeg er 100 prosent tilbake, men fingeren er ikke helt 100 prosent fin ennå. Det får blir bedre mens jeg spiller, sier Oilers-profilen.

Nicolai Bryhnisveen (skade i underkroppen) og Steve Whitney (brudd i en tå) var ikke med på isen da Oilers trente mandag. Det var heller ikke landslagsspillerne. De kom hjem sent etter samlingen i den danske byen Esbjerg.




Mer fra Dagsavisen