Stavanger Oilers

Oilers-stjerne ute med bruddskade

Oilers har ikke vært heldige med skader i år. Nå er også stjernespiller Steve Whitney ute etter en stjernesmell på trening.

Stavanger — 30-åringen fra Boston i USA har vært brennhet så langt denne sesongen. Den lille angriperen står med 17 målpoeng på de første 12 kampene, men nå må han fort belage seg på et skadeopphold.

Vi vet ikke om han eventuelt må operere.

—  Pål Higson

Uhellet var ute på onsdagens trening i DNB Arena. Da ble han truffet av et skudd i foten og har pådratt seg et brudd i tåen.

– Han har skadet seg og vi har fått tatt bilde av det. Sannsynligvis er det snakk om et brudd, men det er uklart hva det betyr i tid, sier sportsdirektør Pål Higson i Oilers til RA.

Usikkert om operasjon

Hva som skjer videre vet ikke Higson sikkert.

– Vi vet ikke om han eventuelt må operere. Det skjedde i går og er ferskt.

Whitney er ikke den første i Oilers som har slitt denne sesongen. Laget har vært ganske uheldige med skader så langt.

Så er det også ganske utgjort at denne skaden på en av de viktigste spillerne kom etter sju strake seirer og i en landslagspause.

– Det har vært litt skader hele tiden. Nå har vi manglet Tommy Kristiansen og Ludvig Hoff lenge. Heldigvis er begge to tilbake. Ludvig spilte før landslagspausen og Tommy er i full trening igjen. Han spiller igjen etter pausen, sier Higson.

Tar langhelg

Publikumsfavoritten knakk et par fingrer i forkant av oppgjøret mot Sparta på borteis, men spilte likevel kampen senere på kvelden med store smerter. Da bruddet begynte å gro var ikke det mulig. Da måtte han stå over for å få orden på det.

– Skadene er dessverre en del av hockeybransjen. Det er noe vi må leve med, sier Higson.

Flere av Oilers-spillerne er nå på tur med landslaget til Petter Thoresen, mens de som er igjen i Stavanger har trent hardt. Nå skal de få seg en langhelg fri for å lade batteriene.

Oilers ligger akkurat nå på andreplass på tabellen i Fjordkraft-ligaen med 38 poeng. Det er kun to bak serieleder Stjernen. De to lagene har en luke ned til Vålerenga som innehar tredjeplassen med 33 poeng. Oilers sin første kamp etter landslagspausen er torsdag neste uke. Da står Frisk på menyen i Askerhallen. Deretter er det duket for storkamp i CC Amfi på Hamar mot Storhamar.






Mer fra Dagsavisen