Stavanger Oilers

Langt bedre enn fryktet for Oilers

Til torsdagens kamp mot Frisk Asker ser det lysere ut for Oilers.

Stavanger — Lørdagens bortekamp mot Manglerud Star bar preg av tunge forfall for Oilers. Tommy Kristiansen, Ludvig Hoff, Dan Kissel og Anders Tangen Henriksen måtte bli igjen i Stavanger grunnet skader. Det førte blant annet til at backen Andreas Klavestad ble flyttet fram som ving. Nå kan Sarpsborg-gutten trolig finne tilbake til sin vante backposisjon. Mot Frisk Asker er Dan Kissel tilbake. Det er sannsynligvis også Anders Tangen Henriksen.

– Jeg antar og håper å spille, sier Tangen Henriksen til RA etter onsdagens treningsøkt i DNB Arena.

Frisk er et lag vi historisk sett alltid har spilt kule kamper mot.

—  Anders Tangen Henriksen

26-åringen fra Kvernevik har vært ute etter han fikk en smell i skulderen mot Lillehammer forrige torsdag. Onsdagens treningsøkt fullførte han på ordinært vis.

– Føles ikke som et regjerende mesterlag

Torsdagens motstander, Frisk Asker, er regjerende norgesmester og seriemester. Forrige gang det ble avholdt sluttspill for å kåre en norgesmester i ishockey var 2019, og forrige sesong ble de seriemestere på prosent av poengoppnåelse. Tangen Henriksen, som selv har en fortid i Asker, kjenner ikke på det.

– De føles ikke som et regjerende mesterlag. Det er bare slik sesongene ble på grunn av koronapandemien, sier han.

Likevel gleder han seg.

– Frisk er et lag vi historisk sett alltid har spilt kule kamper mot.

Fire strake

Tirsdag kveld ble Frisk Asker slått ut av ishockeyens mesterliga, CHL. Det endte med sisteplass i gruppen deres, og den siste kampen tapte Asker-laget 3–7 mot polske Jastrzebie. Deres tette program, med spill både hjemme i Fjordkraft-ligaen og i Europa, er ikke noe Oilers-trener Todd Bjorkstrand tror vil påvirke torsdagens kamp.

– Nei. De vil være klare, sier Bjorkstrand.

Før kampen har Oilers fire strake seiere, og forrige tap kom mot nettopp Frisk Asker. Tangen Henriksen er tydelig på hva som skal til for å slå gamleklubben.

– Vi begynner å ligne på det vi skal være, men nå må vi ikke bli kjepphøye. Vi må være mentalt klar når pucken droppes. Vi har kontroll på alt taktikk og slik, men vi må være påskrudd, sier Tangen Henriksen.

For trener Bjorkstrand er budskapet klart.

– Vi må være tette bakover, og ikke ta unødvendige utvisninger. Vi er nødt å fortsette med å være smarte, sier han.

Nordamerikansk førsterekke

Bjorkstrand er også fornøyd med å ha flere spillere tilbake.

– Det er godt å få folk tilbake, absolutt. Det er heller ingen tvil om at begge vil bety mye for oss mot Frisk.

Ut fra onsdagens trening flyttes Dan Kissel inn i førsterekken. Der blir han spillende med canadieren Jarrett Burton og amerikaneren Steve Whitney. De spilte også sammen mot Lillehammer, men i Kissels fravær var Markus Søberg inne i rekken.

Oilers-ving Christoffer Karlsen bærer Fjordkrafts poenghjelm, som lagets beste poengplukker. 23-åringen står med ti målpoeng på like mange kamper, og er dermed ett poeng foran førstecenteren Jarrett Burton. Den nye centeren, Rob Bordson, er tidligst ute av karantene torsdag, men må vente på norsk arbeidstillatelse før han spiller kamp.

Kampen mellom Oilers og Frisk Asker starter klokken 18.00. Den kan følges direkte hos RA.

Nyeste fra Dagsavisen.no: