Stavanger Oilers

Dømt til utestengelse for takling mot Kissel

Dommen er klar etter Andreas Martinsens takling mot Dan Kissel i torsdagens kamp.

Stavanger — Dan Kissel ble taklet av Andreas Martinsen i begynnelsen av andre periode i torsdagens kamp mellom Oilers og Lillehammer. Etter taklingen prøvde Oilers-vingen å fortsette, men måtte forlate isen i løpet av det første skiftet og gikk rett i garderoben.

I kampen ble det ingen reaksjon fra dommerne mot Lillehammers Martinsen, men Player Safety-utvalget besluttet å sende saken til disiplinærutvalget. Lillehammer-vingen, med en fortid i NHL, ble nylig frikjent i DISU for en takling mot Frisk Askers Mikael Dokken.

Nå har DISU gitt Martinsen tre kampers karantene. De argumenterer på følgende måte for beslutningen:

«Kissel anses som puckfører men samtidig i en svært sårbar posisjon. Før taklingen vurderes Martinsen til å ha god oversikt og nok tid til å kunne avbryte sin takling. Det forventes at denne type taklinger ikke utførers, og en spiller skal aldri forvente å bli taklet bakfra. Martinsen som taklende spiller må bære det fulle ansvaret i denne situasjonen. Taklinger som dette utsetter motspiller for stor skaderisiko og er uønsket i ishockey.»

Situasjonen til Kissel fredag er, etter det RA kjenner til, at han behandles for en smell i nakken og er usikker til lørdagens kamp mot Manglerud Star. Det skal ikke være mistanke om hjernerystelse for den amerikanske sniperen.

Nyeste fra Dagsavisen.no: