Stavanger Oilers

Ny kontrakt for Oilers-profil: – Her jeg vil være

Oilers-keeper Henrik Holm har signert ny kontrakt med klubben.

Stavanger — Henrik Holm forblir Oilers-spiller de tre neste sesongene. Det meldte RA tirsdag formiddag, før klubben senere bekreftet signeringen.

– Jeg er veldig fornøyd med å ha en ny avtale på plass. Det gikk fort med meg, agenten min og klubben, sier Holm til RA.

Den Stavanger-bosatte landslagskeeperen fra Fredrikstad kom til klubben i 2011, og har blitt værende siden. Ved flere anledninger har Holm hatt muligheter i utlandet, men valgt å bli i Stavanger. Nå er de tre kommende sesongene spikret for 31-åringen.

– Når alt kommer til alt er det Oilers tilbyr bra. Det er definitivt det beste alternativet for meg, og jeg føler ikke at jeg tar til takke med noe. Det er her jeg vil være, sier han.

Holm trigges av presset

Keeperen har vært med på alle Oilers-gullene utenom NM-gullet i 2010. Likevel er han langt fra mett på det ishockeylivet i DNB Arena har å by på.

– Vi har det ikke så ille her. Vi er et lag med forventninger på oss. Press er noe som trigger meg, jeg liker når det koker litt rundt ørene. Det er også noe med det å ta gull sammen med kompisgjengen. Det gjør at det ikke er vanskelig å bli trigget, sier Holm.

Han har kone fra Stavanger, men er tydelig på at det alene ikke er en grunn til den nye kontrakten. Holm mener det er hyggelig å være nær familien, men samtidig opplever han en lojalitet på hjemmebane som gjør at han hadde hatt muligheten til å søke utenlandseventyr.

Henrik Holm

Tidspunktet for signeringen er tidlig. Sesongen er så vidt i gang, og spillermarkedet har svært lite spillere å by på foreløpig. Holm mener det var greit å få det unnagjort.

– Det er tidlig, men Pål (Haukali Higson) har sikkert mange andre å signere i løpet av sesongen. Dette gjør jo at jeg slipper å tenke på hva som skjer videre når det nærmer seg sluttspill. Det er veldig greit å ikke tenke på dette i sluttspillet, men heller konsentrere meg om ishockey, sier Holm.

Higson: – Fantastisk god målvaktsduo

Sportsdirektør Pål Haukali Higson er også fornøyd med å ha landet ny kontrakt med landslagskeeperen. Han forteller at det ikke var noen betenkeligheter fra klubbens side med å skrive en treårskontrakt med en spiller i 30-årene.

– Han er tidlig i 30-årene, og nå blir det minst tre år til, sier Higson.

Før sesongen ble Joona Partanen hentet til Oilers. Den finsknorske keeperen er andrevalget bak Holm, og overtok langtidsskadde Jonas Wikstøls plass i troppen. Higson mener signeringen av Holm gir en trygghet.

– Vi tror han vil holde seg på et høyt nivå i flere år. Det gir også en trygghet i laget å vite at Holm er med videre. Sammen med Partanen utgjør han en fantastisk god målvaktsduo, sier Higson.

Repetisjon for Oilers?

Historien til Holm i Oilers, som startet med at han kom inn som andrevalg bak Ruben Smith i 2011, er noe sportsdirektøren håper de kan gjenta i fortsettelsen. Det var nemlig slik at Holm utviklet seg i klubben, og etter hvert ble lagets soleklare førstevalg.

– Det kommer nok et punkt likt det han selv var med på, sier Higson.

Men det må ikke nødvendigvis skje nå.

– Han har mange gode år igjen, og det er minst de tre årene som er signert nå, slår sportsdirektøren fast.

Nyeste fra Dagsavisen.no: