Stavanger Oilers

Kissel melder seg klar til storkamper

Kun noen dager etter taklingen fra Andreas Martinsen var Stavanger Oilers’ Dan Kissel tilbake på isen.

Stavanger — Den amerikanske vingen Dan Kissel, som for lengst har gjort Stavanger-mann av seg, var tilbake på isen med lagkameratene tirsdag. Det skjedde med vanlig trøye, altså uten den røde skadetrøyen som spillere bruker om de ikke skal takles eller ha fysisk kontakt. Torsdag kveld ble han taklet av Lillehammers Andreas Martinsen, som kom fra blindsonen. Det resulterte i tre kampers karantene for den tidligere NHL-spilleren på Lillehammer.

– Nå er jeg klar til å spille kamp igjen. Jeg tok litt forholdsregler og tok det rolig gjennom helgen. Allerede dagen etter (fredag) følte jeg meg bedre, men nå er det blitt bedre for hver eneste dag. Nå har jeg ikke vondt i nakken lenger, sier Kissel til RA.

Han slapp dermed unna hjernerystelse, som var noe av det første som ble fryktet etter smellen.

Friskmeldingen av Kissel kommer godt med for Oilers. Denne uken kommer både Frisk Asker (torsdag) og Storhamar (lørdag) til DNB Arena, til det som blir to tøffe kamper i Fjordkraft-ligaen for Todd Bjorkstrands menn.

Det betyr selvsagt litt ekstra med kampene for spillerne, ettersom det er den regjerende seriemesteren og forrige sesongs serietoer som gjester Stavanger.

– Dette er det vi lever for. De kampene har doble poeng, og er veldig viktige. Det bidrar til å gjøre det ekstremt spennende, sier Kissel.

Tommy Kristiansen var på isen da lagets treningsøkt var over, men med den røde skadetrøyen. Sarpsborg-karen knakk en pekefinger før kampen mot moderklubben Sparta, men spilte kampen da Oilers vant 1–2 i Sparta Amfi. Fingeren ble brukket på plass fredag, og prognosene er at han er uke i fire uker. Anders Tangen Henriksen sto over lørdagens kamp mot Manglerud Star, og trente ikke med Oilers tirsdag. Han fikk en smell i overkroppen torsdag. Vingen Ludvig Hoff er foreløpig ute med en skade i overkroppen.

Mandag ankom nysignerte Rob Bordson fra USA, som nå fullfører innreisekarantene på tre dager. Deretter kan han trene med Oilers, men får ikke spille kamper før han har arbeidstillatelse fra norske myndigheter.


Nyeste fra Dagsavisen.no: