Stavanger Oilers

Whitney forsynte seg og unggutt steppet opp

Oilers knuste Manglerud Star 1-6 på borteis. Nå fortsetter klatringen mot toppen av Fjordkraft-ligaen.

Med flere sentrale spillere ute var det et åpent spørsmål hvem som skulle stå for målproduksjonen mot Manglerud Star. Naturligvis var gullhjelmbærer Christoffer Karlsen med, men Dan Kissel, Tommy Kristiansen, Ludvig Hoff og Anders Tangen Henriksen var igjen i Stavanger da laget dro. Det er ingen hemmelighet at det preger et lag med så tunge forfall. Likevel klarte Oilers å score seks ganger mot MS, like mange som i første seriekamp.

Det ble også en oppvåkning for amerikaneren Steve Whitney, som bidro med fire målpoeng. Centeren, som nå er flyttet ut på venstrevingen i førsterekken, ble hentet for å produsere. Nå er produksjonen for alvor i gang. Hans to første Oilers-scoringer, i Fjordkraft-ligaen, kom mot Manglerud Star lørdag.

– Kan du huske sist du hadde fire poeng i en offisiell kamp?

– Jeg kan ikke huske det. Dette var en av de kampene hvor det klaffet. Hele laget spilte godt, og jeg fikk det til. Jeg er heldig som blir spilt opp i mange gode situasjoner, sier Steve Whitney til RA.

Det første målet hans kom dermed i den fjerde A-lagskampen for Oilers.

– Det gjorde godt. Vi hadde godt spill i overtallet, hvor vi var gode til å spille inn i midten. Da fikk jeg noen gode muligheter.

Strandborgs andre Oilers-mål

Ettersom fire sentrale offensive spillere var ute er det naturlig at andre stepper opp. Det inkluderte også Stavanger-gutten André Bjelland Strandborg.

Centeren sendte en puck inn mot mål, som MS-back Alexander Kristiansen fikk unna. Etter noen nervepirrende minutter, da dommerne var i sekretariatet for å sjekke om pucken hadde passert mållinjen, ble det dømt mål. Da ble feil målscorer feiret.

– For å være ærlig hadde jeg ikke helt troen på at det ble mål, men håpet den hadde sneket seg over linjen. Jeg ble positivt overrasket da det ble dømt scoring. Jeg tar den, for å si det slik. Så jublet alle for Magnus Hoff, for de trodde det var hans mål, ler Strandborg.

André Bjelland Strandborg

19-åringen har for alvor etablert seg på A-laget til Oilers, og spilt alle kampene så langt denne sesongen. Likevel har ikke produksjonen vært på samme nivå som han er vant til fra juniorishockeyen. Forrige sesong kom Strandborgs første A-lagsscoring, nå fulgte han opp med en ny.

– Det er din andre scoring for Oilers gjennom tidene. Er det nå det løsner for deg?

– Jeg vet ikke, det er vanskelig å si. Jeg går inn til hver kamp med tanker om å score og spille bra. Det er fint hvis det løsner nå, men det er ikke slik at jeg legger press på det. Jeg skal iallfall gjøre mitt for at det skjer igjen, sier Strandborg.

Også lagkamerat Whitney merket seg at flere bidro i poengproduksjonen.

– Vi har noen som stepper opp og gjør en god jobb, sier han.

Oilers klatrer oppover i Fjordkraft-ligaen

Selv om Oilers vant kampen overlegent var det ikke stor forskjell på måltavlen før tredjeperiode. Stavanger-gutten Strandborg var fornøyd med hvordan kampen utspilte seg.

– Det var bra, og to gode lag. I første og andre periode var det jevnt, med mye sjanser og fysisk ishockey. I tredje løsnet det for oss. Da gikk det bare inn. Da fortsatte vi bare å kjøre på og følge kampplanen. Vi holdt troen på systemet, sier han.

For laget gikk det også godt i de andre kampene. På Hamar tapte Storhamar Mjøs-derbyet mot Lillehammer 2–3. Konsekvensen av det er at Oilers klatrer videre til andreplass i Fjordkraft-ligaen.

– Tabellen i år er kjempejevn, og det er mange gode lag. Jeg prøver å ikke tenke for mye på hvordan det ser ut. Vinner vi nok kamper ender vi på førsteplass til slutt, sier Strandborg.

---

Kampfakta

Fjordkraft-ligaen, ishockey.

Manglerud Star – Stavanger Oilers 1–6 (0-1, 1-1, 0-4)

Manglerudhallen.

Mål:

1. periode: 0–1 (5.20) Markus Søberg (Steve Whitney).

2. periode: 1–1 (24.49) Lucas Trygg (Kjetil Martinsen, Mathias Trygg), 1–2 (31.05) Whitney (Dennis Sveum, Søberg).

3. periode: 1–3 (41.52) Christoffer Karlsen (Patrick Ulriksen), 1–4 (45.38) André Bjelland Strandborg (Magnus Hoff, Thomas Berg-Paulsen), 1–5 (49.21) Søberg (Jarrett Burton, Whitney), 1–6 (50.49) Whitney (Burton, Karlsen).

Skudd: 15–57.

Utvisninger: Manglerud Star 5 x 2 min., Stavanger Oilers 4 x 2 min.

---





Mer fra Dagsavisen