Stavanger Oilers

Oilers-spillerens utrolige forandring

Forrige sesong var Christian Wetteland (21) den eneste Oilers-spilleren under 70 kilo. Etter sommertreningen er det forandret.

Stavanger — Oilers’ Christian Wetteland har brukt sommeren godt. Etter sommertreningen er kroppen klar for sesongen i Fjordkraft-ligaen. Nå er vekten økt, med muskler.

– Jeg veide 63 kilo før jeg ble tatt opp på A-laget, så nå har jeg gått opp åtte til ni kilo, sier Christian Wetteland til RA.

Forwardens vektoppgang er sterkt kontrollert, og handler om å bli sterkere. Det kjenner han å ha lyktes med.

– Jeg føler beinene har blitt større, i tillegg til mage, rygg og armer, sier han.

Wetteland er også tydelig på at det vil hjelpe ham med de ekstra kiloene på A-laget. Vingen håper det vil være til stor hjelp i duellspillet. Selv er han rundt 170 centimeter høy.

Skadet – håper å rekke seriestart

En uheldig konsekvens av den harde sommertreningen er at han nå står på sidelinjen med lyskeskade, og trener alternativt.

– Er lyskeskaden tilfeldig eller en overbelastning?

– Jeg er litt usikker på om det er rift eller strekk, men det får vi se. Jeg satser på å rekke sesongstarten vår, sier han med et smil.

Til RA er han tydelig på målet om å ta en plass på laget i løpet av 2021/22-sesongen. Det var motivasjonen da 21-åringen signerte juniorkontrakt i sommer. Forrige sesong ble det 13 kamper for A-laget, og han scoret sitt første mål.

Tømrer og ishockeyspiller

Satsingen hans, og veien til kontrakt, har mildt sagt vært spesiell. Fram til forrige sesong var han tømrerlærling ved siden av ishockeysatsingen. Lange arbeidsdager med fysisk arbeid ble kombinert med spill for Oilers U21. Nå er det kun ishockey som teller.

– Hvor mye betyr det for treningen at du ikke jobber ved siden av?

– Jeg har et overskudd uten like i forhold til tidligere. Før var jeg helt kake da jeg kom på trening, nå har jeg en helt annen energi, erkjenner han.

Oppskriften på hvordan han har lagt på seg så mye muskler deler han gjerne.

– Hvordan har du fått det til?

– Det har blitt mange timer i styrkerommet, og jeg har spist ekstremt mye. Jeg har en farmor som lager god mat, så jeg har vært mye innom hos henne etter treninger, sier Wetteland.

---

Christian Wetteland

Født: 21. juni 2000

Posisjon: Ving

Fatning: Høyre

Klubb: Stavanger Oilers

Moderklubb: Stavanger Hockey

---





Mer fra Dagsavisen