Stavanger Oilers

Slik beskriver den nye Oilers-backen seg selv

Etter innreisekarantenen var omsider Martin Lefebvre (29) på isen i DNB Arena onsdag.

Stavanger — Den nye backen til Oilers, Martin Lefebvre, slapp ut av karantene tidsnok til å få med seg onsdagens trening med hans nye lagkamerater. Dermed er de tre nye nordamerikanerne på plass, selv om det ventes en fjerde før seriestart.

– Det var godt å endelig få treffe guttene på laget. Uken i karantene har vært lang, erkjenner Lefebvre til RA.

Navnet avslører at backen kommer fra den franskcanadiske provinsen Québec, som også er ishockeyens hjemsted. Det var der tidenes første ishockeykamp ble spilt i 1875. Selv har backen Lefebvre fransk som morsmål, og har brukt ishockeyen til å lære seg engelsk.

Trettenes-kobling

I 2017 valgte han å dra fra Nord-Amerika til Europa for å satse på en profesjonell ishockeykarriere, etter å ha avsluttet 2016/17-sesongen med ECHL-laget Cincinnati Cyclones (nivå tre). Valget falt på danske Aalborg Pirates, og etter én sesong der ble han lagkamerat med Stavanger-gutten Mathias Trettenes og tidligere Oilers-spiller Chad Costello i tyske Krefeld Pinguine.

Tingene han har hørt om Norge og Oilers var viktige da han signerte for klubben.

– Gjennom årene har jeg hørt mye godt om Oilers, blant annet fra Mathias. For meg er dette en fin sjanse til å bli en del av en vinnende klubb. Oilers skal være et topplag, og jeg ønsker å være med på å få «byttå» hjem til Stavanger igjen. Vi har et godt lag og skal vinne, sier Lefebvre.

Etter sesongen i Krefeld dro han tilbake til Aalborg, hvor han har spilt de to siste sesongene før han satt kursen mot Fjordkraft-ligaen og Oilers.

Lefebvre på isen

I dansk ishockey var backen med på å vinne sluttspillet den første sesongen han spilte. Han er tydelig på hva folk kan forvente av ham på isen, i jakten på kongepokalen.

– En solid back som bidrar offensivt. Jeg liker å score mål, men kan også bli med på overganger og sende pasninger. Ofte har jeg spilt overtall, forteller Lefebvre.

Han tror også det er en fordel at han har vært i Europa flere sesonger. Med seg har han kjæresten, som kommer over Atlanteren om noen måneder når hun er ferdig med jobben sin hjemme.

– Det er min femte sesong i Europa, så det er ikke så mye kulturforskjeller nå selv om det er litt forskjeller mellom Danmark og Norge. For oss er det noe vi ser fram til, og det blir gøy å bli kjent med den norske kulturen, slår franskcanadieren fast.


Mer fra Dagsavisen