Stavanger Oilers

Oilers henter ny keeper: – Ligaens sterkeste keeperduo

Mandag ble Joona Partanen klar for Oilers.

Stavanger — Oilers har signert den finske keeperen Joona Partanen.

Keeperen, med norsk pass, har tidligere spilt for Nes, Kongsvinger, Nidaros, Narvik og Lillehammer. Han går inn for Jonas Wikstøl, som har fått tilbakefall etter hjernerystelsen som holdt ham borte fra isen forrige sesong.

Nå blir Oilers’ keeperduo Henrik Holm og Joona Partanen.

– Ligaens sterkeste keeperduo. Det er ikke noe å lure på, sier Oilers’ sportsdirektør Pål Haukali Higson.

– Hvor lenge har dere tenkt på å ha to sterke målvakter, slik dere hadde i årene med Ruben Smith og Henrik Holm?

– Det har vi ikke tenkt på i det hele tatt, da Jonas var på vei til å ta det steget. Han gikk samme skolen som Henrik gjorde da han kom til Oilers. Det er ikke nivået til Jonas som er problemstillingen, men at han ikke kan spille nå. Det var et vesentlig poeng å finne en keeper av godt kaliber. Hvis ikke hadde det ikke vært vits å hente ny keeper, for vi har flere unge talenter, sier Higson til RA.

Holm skal på landslagssamling neste uke for å kjempe om plass i OL-kvalifiseringen, det gjør at Partanen sannsynligvis får debutere i Kristiansand-turneringen KIK Trophy neste helg.

– Hvordan vil du beskrive Partanen?

– Han er en erfaren keeper, som har bevist at han holder godt Fjordkraft-liganivå. Han er kapabel til å spille hver kamp, og det gir oss en ekstremt sterk duo. De skal være i stand til å gjøre oss meget konkurransedyktige i Fjordkraft-ligaen. Henrik er førstekeeper, og dette er ikke et taktisk grep. Henrik er vår nummer én, men Partanen gjør laget sterkere totalt sett, sier Higson.

Partanen kommer til Stavanger mot slutten av uken for å bli med sin nye klubb.

Mer fra Dagsavisen