Sport

Frykter flere avlyste treningskamper

Vikings treningskamp mot Åsane til helgen er avlyst. Trener Bjarte Lunde Aarsheim ser faren for at det neppe blir den siste avlysningen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Nå gjelder stansen i treningskamper til 17. februar. Mye taler for at det forlenges fra neste uke.
Årets første kamp skulle vært spilt mot Åsane i Randaberg Arena lørdag 13. februar. Hva som skjer med oppgjøret er i det blå.

– Vi vet ikke om kampen blir avlyst eller om vi finner en ny dato. Mest sannsynlig vil forbudet mot treningskamper gjelde i hele februar også, sier Bjarte Lunde Aarsheim til RA.

LES OGSÅ: Ønsket med videre som Viking-leder - tross Berntsen-bråket

Spiller internkamp

For «Batty» og Morten Jensen er situasjonen selvsagt alt annet enn ideell. De to ferske trenerne skal legge om på formasjon og bygge videre på spillestil. Det er en krevende oppgave i seg selv. Når man ikke får tilbakemeldinger, og en arena til å øve i form av treningskamper, blir jobben enda vanskeligere.

– Nå tar vi en internkamp fredag. Så får vi bare vurdere dette fra uke til uke, sier Lunde Aarsheim.

Han skjønner at usikkerheten er stor med de muterte koronavirusene.

– Det viktigste er å få stanset dette. Det er førsteprioritet uansett. Så blir situasjonen lik for alle lag. Men du vil selvsagt øve så mye som mulig.

Daglig leder Eirik Bjørnø ser også farene.

– Dette lever fra dag til dag og uke til uke. Selv om det er synkende tendens her så der vi hva som skjer i Bergen-området. Vi er bekymret for at det kan bli få kamper.

LES OGSÅ: Kabran: - Det finnes mye "sisu" i meg

Begrenser

Klubben jobber også videre med å styrke stallen. Spesielt på venstre back er det et ønske om å forsterke.

Pandemien gir også utfordringer på denne fronten. I en normal hverdag ville Viking fort invitert med spillere, gjerne fra utlandet, på prøve. Dette er nå ikke mulig med stengte grenser inn i Norge.

Det begrenser selvsagt markedet Viking kan operere i. Nå må man se etter spillere fra et snevrere geografisk område – som man er relativt sikre på.

Mer fra Dagsavisen