Sport

Kevin Kabran: – Det finnes mye «sisu» i meg

Vikings nykommer Kevin Kabran (27) er neppe den man vil høre snakke høyest og mene mest. Rå vilje og profesjonalitet vil vi derimot få i bøtter og spann.

Følg RA Sporten på Facebook!

Vingen, som fikk markert seg med et par pene mål i Randaberg Arena onsdag, er kjent som en gjennomført seriøs type. Testene Viking har gjennomført setter to streker under det.

– Fysikken hans er sannsynligvis noe av det vi er minst bekymret for. Dette er definitivt en spiller som tar vare på seg selv. Nå må vi bare få ham i fotballform og inn i systemene, sier trener Bjarte Lunde Aarsheim.

LES OGSÅ: Giganten Runar Hove går nye veier for å unngå skader

Superprofesjonell

For å finne ut hvorfor Kabran er som han er kommer man selvsagt ikke unna å se på slektskapet. Han er oppvokst i Stockholm, men har finsk mor og pappa fra Elfenbenskysten.

– Det finnes mye «sisu» i meg, bekrefter Kabran.

«Konseptet» handler om den stoiske finske besluttsomheten, evnen til å ikke gi opp, pågangsmot, hardhet, modighet og motstandsdyktighet. Legger du til lekne afrikanske gener blir produktet Kevin Kabran.

Vil maksimere

Litt raske undersøkelser rundt Vikings nye spiller avslører en mann som sover ti timer i døgnet, spiser rett til enhver tid og en spiller som er ekstremt nøye med trening og kropp. Han bekrefter også selv at det er slik.

– Jeg har nok dyrket den biten med seriøsiteten siden tenårene. Som med å trene ekstra. Så ble jeg enda mer opptatt av å effektivisere med tiden. Det handler om å få ut så mye som mulig ut av meg selv, sier vingen.

Han syntes det var deilig å komme i skikkelig gang i syn nye klubb.

Nå vil alt handle om å få lært seg spillestil og arbeidsoppgaver. Kabran var ikke med resten av spillerne til Sirdal grunnet karantene og må plukke det opp underveis på treningene.

Selv om Kabran er høyrebeint spiller han helst venstre ving. Han kan både stikkes gjennom i bakrom og få ballen i beina.

– Jeg kan også spille spiss, men foretrekker venstre ving, sier Kabran.

Mer fra Dagsavisen