Sport

Ønsket med videre til tross Berntsen-bråket

Valgkomiteen til Viking FK innstiller Rune Bertelsen for gjenvalg som leder.

Følg RA Sporten på Facebook!

Det bekrefter leder Anders Thingbø i valgkomiteen til FK til RA mandag.

Han forteller at de er godt fornøyde med måte Bertelsen har håndtert oppryddingen etter Berntsen-saken og at de ikke hadde store betenkeligheter med å innstille på gjenvalg.

– Vi opplevde prosessen rundt Bjarne som smertefull for klubben. Samtidig følte vi at det var en robusthet rundt både styret og administrasjonen etter at det kom til en løsning med at Berntsen forsvant ut, sier Thingbø til RA.

Han ønsker ikke å gå ut med resten av hvem andre som er innstilt i Viking-styret. Klubben må først orienteres.

– Det jeg kan si er at vi sikter på å styrke oss med et par navn på områder vi har behov. Blant annet mot kvinnesatsingen, sier Thingbø.

Rune Bertelsen har vært leder for Viking FK de siste årene og var en sentral mann i prosessen med å få fjernet den såkalte vetoretten som klubbens aksjonærer hadde i 2019. Dermed ble også en årelang intern strid skrinlagt.

Den gangen jobbet han tett med Stig H. Christiansen som etter det RA kjenner til fort blir innstilt for et comeback som leder i klubbens AS igjen nå.

Duoen har tidligere jobbet svært godt sammen.

Samtidig er det ikke innstillingen helt uten kontroverser heller.

Det har blåst rundt klubben den siste tiden etter at Bjarne Berntsen ble fjernet som hovedtrener og sportssjef.
Rune Bertelsen satt i både FK-styret og AS-styret da det enstemmig ble vedtatt at man skulle gå videre uten veteranen som trener – og siden ikke ble enig om en ny avtale som sportssjef.

Han har også tatt kraftig selvkritikk på at det ikke var han som tok seg av forhandlingene med Berntsen, som strandet, i vinter. Disse ble håndtert av den nå avgåtte AS-lederen Thor Steinar Sandvik.

Håper han ikke dømmes på en måneds bråk

Denne saken er nå anmeldt til NFF og skal behandles i doms- og sanksjonsutvalget etter at påtalenemden grep inn.
Bertelsen har i etterkant fortalt at han vurderte å trekke seg, men kom etterhvert til at han ønsket å rydde opp i situasjonen.

Jeg har vært med i Viking i 12 år nå og har vært styreleder i FK siden 2018. Det er både kjekt og spennende. Samtidig tror jeg at jeg har noe å bidra med, sier Bertelsen til RA.

Han har hatt verv i fotballen de siste 17 årene og håper og tror at han har noe å bidra med videre også for å utvikle klubben. Så håper han ikke at de turbulente ukene på slutten av 2020 vil ødelegge mulighetene for å bli gjenvalgt.

Det som skjedde på slutten i fjor var uheldig, men det foregår også mye annet jeg vil bidra mot. Jeg synes dette ble feil tidspunkt å hoppe av. Så håper jeg at den siste måneden i 2020 ikke blir definere min jobb for Viking - og jobben jeg har tenkt å gjøre videre.

Bertelsen legger også til at han føler han har skværet opp med Berntsen etter flere møter i kjølvannet av saken.

Hva betyr det at Stig H. Christiansen virker å gjøre comeback?

Hvis Stig trakker ja så vet jeg hva jeg får der. Siden jeg ble kjent med ham har vi alltid hatt en god dialog. Jeg er ikke redd for at vi ikke skal finne ut av det. Blir det noen andre så finner vi nok ut av det også, sier Bertelsen.

Er du redd reaksjoner etter det bråket som var rundt Berntsen saken når du nå sier ja til å fortsette?

Med bakrunn av det jeg vet om behandlingen av denne saken er det ikke noe der som bør være en grunn for at jeg ikke kan stille til valg som styreleder i fortsettelsen. Så får en eventuell beslutning der komme når en beslutning fra NFF omsider kommer. Jeg tror på at de erfaringene man får underveis som leder på godt og vondt skal sette en i stand til å gjøre jobben enda bedre framover.

Bertelsen understreker at han har sagt ja til å stille til valg, men at det er medlemmene som avgjør. I FK kan kun leder velges for ett år av gangen.

Men inntrykket jeg har fra perioden som nå har vært er at jeg er ønsket med videre. Så tror jeg at jeg er godt skikket til å være med å lede Viking videre.

LES OGSÅ: Nå har Viking FK gitt sitt tilsvar til NFF

Dette ser han på som viktigst i 2021

Bertelsen peker på at en i tiden framover husker på at Viking ikke bare er noen enkeltpersoner. Det er mange som bidrar til at klubben blir hva den blir. Når det kommer til bredden og FK er han imponert over å se hvor godt Erik Nevland har vokst inn i den daglige lederrollen. Det samarbeidet er viktig for ham.

Bertelsen peker videre på at ettervirkningene av pandemien blir sentrale tema i 2021. Han peker også på spennende planer både for kvinnene, bredden og A-laget.

Hva blir det viktigste i 2021?

Det er store forventninger til nye steg både på kvinnesiden og herresiden. Det å takle det forventningspresset for klubben og for meg å holde hodet kaldt å skape forståelse for hva som kreves for å lykkes er det viktigste. Så er det noen ukjente faktorer som dukker opp underveis. Det må håndteres på en god måte.

Bertelsen peker på at alle vil forvente opprykk for damelaget. Det skal skje med et veldig ungt lag.

Herrene har også nye trenere og et nytt regime. Det er forventninger til dette.

Mer fra Dagsavisen