Viking

Ny utvikling i Berisha-saken

Norsk klubb har lagt inn bud på Veton Berisha.

Onsdag skrev RA om Veton Berisha og hans mulige retur til norsk fotball. Etter det RA erfarte var Molde interessert i å hente egersunderen fra Hammarby.

Fredag kveld skrev Nettavisen at det er konkrete forhandlinger mellom Molde og Hammarby om en overgang for 28-åringen.

Berisha har ikke slått til i Stockholm-klubben på samme måte som han gjorde i Viking, der han var en viktig bærebjelke i laget. Selv om han ble solgt fra de mørkeblå i juli endte han opp som Vikings toppscorer i 2022. Etter overgangen ble det full kollaps i Jåttåvågen med både Europa-exit og sterkt fall på tabellen i Eliteserien gjennom sensommeren og høstsesongen.

Kritikken i Stockholm har vært hard. Discovery-ekspert Nordin Gerzic har blant annet uttalt seg negativt om Hammarbys spisskjøp.

– Jeg synes ikke det er en god signering. Han er kjøpt for 20 millioner for å avgjøre de store kampene, sa han ifølge Aftonbladet.

Molde har tidligere vært interessert i å kjøpe Berisha, men da fra Viking. Det har både vært et konkret bud og flere frierforsøk.

Fra Hammarby har sportssjef Jesper Jansson uttalt seg til Fotbollskanalen.

– Vi tror veldig mye på Veton og har investert stort i ham. Det er norske spekulasjoner, sa Jansson.

Han avslørte ikke noe om konkrete bud, men sa at det ikke var noe de hadde vært i nærheten av å åpne.

Premier League-klubben Chelsea har kjøpt Moldes David Datro Fofana. Derfor er jakten på en ny spiss intensivert, og med en antatt overgangssum på rundt 125 millioner kroner er det mulig for moldenserne å strekke seg langt for Berishas tjenester.

Viking vil etter det RA kjenner til ha en økonomisk gevinst på eventuelt overskudd på videresalg av spissen.

Veton Berisha har vært hjemme i Stavanger i julen, men har foreløpig ikke besvart RAs henvendelser.

Mer fra Dagsavisen