Viking

Mener Viking er vanskelige å spille mot

Natt til torsdag venter det antatt tøffeste laget Viking skal spille mot i Portland.

Lura-karen Niklas Sandberg, som ankom Viking i vinter etter spill for FK Haugesund, mener den første kampen viste et kvalitetstegn med de mørkeblås spill.

– Jeg tror vi er vanskelige å spille mot. Vi går hardt i strupen på dem og har hardt press. Det tror jeg overrasket Real Salt Lake. Vi holdt god intensitet gjennom hele kampen, det var kjekt å spille, sier Niklas Sandberg til RA.

I kampen mot MLS-klubben Real Salt Lake leverte Sandberg scoring. Han er godt fornøyd med å være Viking-spiller.

– Kjekt å komme til et godt lag. Jeg ble spilt godt opp i forrige kamp, så har jeg ting å jobbe med.

Han forteller også at spillestilen med ekstremt press er noe som passer ham bra som spiller.

Sandbergs posisjon

– Er det noe som har overrasket deg etter overgangen?

– Vet ikke om det er så mye som overrasker meg, for ting er som forventet. Det er gode spillere og et godt lag. Vi skal kjøre på sammen, ikke frykte noe og trykke på. Det er spillere som er bedre enn jeg trodde, så det er kjekt å spille med dem.

Niklas Sandberg

Da Sandberg ble hentet til Viking var det spekulasjoner rundt om han skulle brukes som back. Mot Real Salt Lake spilte han solid på høyrekant. Selv legger han ikke så mye i det med posisjon.

– Jeg er vant med å spille kant de siste årene, så vi får bare se hva som skjer framover. Det er litt vanskelig å svare på synes jeg. Så lenge det er gode spillere rundt å kombinere med er det ikke så nøye hvilken posisjon. Med Bjørshol og Sebulonsen gikk det veldig bra. Det er nok av gode spillere, så det har ikke så mye å si, sier Sandberg.

Portland Timbers neste

Natt til torsdag spiller de mørkeblå mot arrangørklubben Portland Timbers.

– Det blir spennende. Vi vet ikke så mye om lagene vi møter. Det går rykter om at Portland er et hakket bedre lag, så får vi bare ta den utfordringen. Kjekt å møte lag vi ikke kjenner til. Blir spennende å se hva de har å stille opp med, sier Sandberg.

Nettopp det å møte ukjente motstandere er noe av den viktige treningen Viking tar med seg fra oppholdet i USA. Læringen derfra kan omsettes til bruk i Uefa Conference League, som Viking skal ut i kvalifisering til etter bronsemedaljen i Eliteserien 2021.

Niklas Sandberg

Selv forlot Niklas Sandberg banen etter en smell i foten mot Real Salt Lake, men det er ingenting å bekymre seg for, ifølge hovedpersonen selv.

– Det går fint, jeg klarer meg, sier han.

Mer fra Dagsavisen