Viking

Viking klarte den viktige testen

De mørkeblås opphold i den amerikanske byen Portland handler om mer enn bare kamptrening. I 4-1-seieren mot MLS-klubben Real Salt Lake besto de den første prøven.

Før Vikings kamp mot Real Salt Lake i Portland fortalte trener Bjarte Lunde Aarsheim at de ønsket å teste hvordan apparatet rundt laget forberedte seg til å møte en ukjent motstander. Denne sesongen vil det bli ekstra viktig ettersom Viking skal ut i kvalifisering til Uefa Conference League.

Den prøven besto de mørkeblå med glans da MLS-laget Real Salt Lake ble beseiret natt til mandag norsk tid.

– Hvordan fungerte forberedelsene for dere rundt laget?

– Helt greit. Vi har brukt tid på motstanderanalyse og oss selv, så får vi bruke mer tid etter kampen, sier Lunde Aarsheim til RA.

Tøffere motstand torsdag

Analysearbeidet er ikke ferdig selv om kampen er spilt. Nå handler alt om neste kamp.

– Nå må vi analysere kampen. Da må vi ta ut de tingene vi er fornøyd med, og de tingene vi kan forbedre som lag. Det neste laget vi møter er ukjent og blir sannsynligvis tøffere, sier treneren.

Bjarte Lunde Aarsheim

Natt til torsdag klokken 04.30 er det arrangørklubben Portland Timbers som venter på Providence Park for de mørkeblå.

Den første motstanderen, fra OL-byen Salt Lake City i Utah, tror treneren ikke var vant med å spille mot et lag med Vikings stil.

– Det var vanskelig å vite hva som ventet. Jeg kjenner ikke så godt til dem, og vet ikke hvor mange av dem som ville startet i MLS. Jeg så han som kom inn i pausen er en fast midtbanespiller på laget. De har gode ferdigheter på alle spillerne, så tror jeg det er uvant for dem å møte et energipressende Viking-lag. Jeg tror vi plaget dem bra med måten vi spiller på. Jeg tror ikke de er vant med den typen fotball vi spiller, uten at jeg vet det helt sikkert, sier Lunde Aarsheim.

Tre målscorere for Viking

De fire målene Viking scoret i kampen kom fra tre forskjellige spillere. Kevin Kabran sørget for to scoringer, mens Sondre Auklend og nykommeren Niklas Sandberg sørget for hver sitt mål.

– Det er veldig kjekt at tre forskjellige tegner seg på scoringslisten, sier treneren – og legger til.

– Selvfølgelig kjekt når Sondre Auklend kommer inn og scorer mål.

Sondre Auklend

Hele Viking fikk ikke reist samtidig. Daniel Karlsbakk har visumtrøbbel, og er derfor i Norge ennå. Kristoffer Løkberg og Harald Nilsen Tangen kom ikke til USA før lørdag. De to sistnevnte fikk rundt ett døgn i Portland før de entret banen i andre omgang mot Real Salt Lake. Tross den lange reisen, og sykdom for kort tiden siden, var de overraskende friske. Faktisk var Løkberg direkte involvert i Auklends scoring.

– De håndterte det bra. De fikk to treninger hjemme før de kom, så fikk de litt over 20 minutter nå, sier Lunde Aarsheim.

Harald Nilsen Tangen

– Er det noen du synes utmerket seg?

– Jeg synes det var mange, men vil ta fram kollektivet, sier Bjarte Lunde Aarsheim.

Debutant Solbakken

Det var også en debutant på banen. Landslagssjef Ståle Solbakkens sønn, Markus, fikk vist seg fram. Samtidig var nykommeren Niklas Sandberg sentral og hadde muligheten til å score mer enn det ene målet han fikk.

– Markus (Solbakken) var god, og ble bare bedre utover i kampen. Niklas (Sandberg) er kreativ og farlig i boksen. Han slo gode dødballer, sier Lunde Aarsheim.

Markus Solbakken

Sandberg forlot banen etter Kevin Kabrans andre scoring, etter cirka én time spilt. Han holdt seg til foten, og har hatt problemer med kneet den siste tiden. Viking-trener Lunde Aarsheim har positive nyheter til Viking-supporterne.

– Tror ikke det er noe alvorlig. Det var sannsynligvis bare en dunk.

Niklas Sandberg

---

Kampfakta

Treningskamp, fotball.

Real Salt Lake – Viking 1–4 (0–1)

Providence Park.

Mål: 0–1 (9. min.) Niklas Sandberg, 1–1 (46. min.) Damir Kreilach, 1–2 (48. min.) Kevin Kabran, 1–3 (60. min.) Kevin Kabran, 1–4 (68. min.) Sondre Auklend.

Gult kort: Ingen.

Viking (4-3-3): Arild Østbø – Sondre Bjørshol (Heine Åsen Larsen i 19 min.), Gianni Stensness (Kristoffer Forgaard Paulsen i 10 min.), David Brekalo (Viljar Vevatne i 19 min.), Shayne Pattynama (Rolf Daniel Vikstøl i 19 min.) – Sebastian Sebulonsen, Markus Solbakken, Yann-Erik de Lanlay (Harald Nilsen Tangen i 26 min.) – Niklas Sandberg (Kristoffer Løkberg i 26 min.), Veton Berisha (Sondre Auklend i 26 min.), Kevin Kabran (Simen Kvia-Egeskog i 10 min.).

---






Mer fra Dagsavisen