Viking

Viking tar nye grep med arenaen

I fjor skiftet Viking ut mange av setene på SR-Bank Arena. Denne sesongen gjøres også store og svært synlige, grep.

Stavanger — Det største løftet, som nå er påbegynt, er nye LED-skjermer. De observante tilskuerne under kampen mot Bryne nylig kunne se at den ene storskjermen allerede var tatt ned. Disse har hanglet i noen år og nå oppgraderes det visuelle kraftig. Dette vil også gi klubben andre muligheter både kommersielt og i forhold til arrangementsavviklingen.

– Dette er produkter som det selges reklame på – så det er både en offensiv og nødvendig oppgradering, sier daglig leder Eirik Bjørnø til RA.

Storskjermer og LED-skjermer har rustet godt i saltvannet. Akkurat som med stolene.

—  Eirik Bjørnø

Han forteller at de LED-skjermene som fortsatt fungerer vil flyttes over på siden ved innbytterbenkene. Det gir om lag 60 meter med økt reklameflate.

– Dette er blitt godt mottatt blant sponsorene i innsalget av sesongen og gir god profilering mot langsiden som har flest folk.

Samme problem som med setene

Faktisk er det litt av samme problematikken som krevde utskifting av setene som har vært i spill med skjermene på stadion.

– Storskjermer og LED-skjermer har rustet godt i saltvannet. Akkurat som med stolene.

Bjørnø vil ikke gå nøyaktig inn på hva årets grep og vedlikehold vil koste. Han peker også på at det blir en avskriving uansett.

Samtidig er det godt kjent at Vikings AS-styre har satt av flere millioner til oppgraderinger som skal gå over flere sesonger.

– Det jobbes nå med en ti års investeringsplan for stadion. Det er ikke alt som kan gjøres på en gang, sa AS-leder Stig Harry Christiansen i 2019 da arbeidet startet.

– Vi håper og tror de økte reklameinntektene vil dekke inn mye av investeringen, sier Eirik Bjørnø.

Bygger inne speakerbuen

Klubbens daglige leder peker også på at forfallet som har vært de siste årene har gitt vesentlige vedlikeholdskostnader hvert eneste sesong de siste årene.

Speakerbuen på SR-Bank Arena

Forholdene for speaker Øyvind Jacobsen blir også bedre i år. At deler av den øverste avsatsen, over VIP-området, nå kles inne med tak handler likevel ikke i spesielt stor grad om at han skal få det varmere.

– Vi bygger inne speakerbuen for å sikre levetiden til det tekniske utstyret, sier Bjørnø.

Klubben håper også å komme i gang med en større strukturell endring i løpet av året.

Sørsiden av arenaen, hvor skroget har stått tomt siden byggingen i 2004, skal nå oppgraderes kraftig og bygges ut. Klubben skal nå i gang med finansieringen av dette prosjektet. Søknadsprosessene er for lengst i gang.

---

FAKTA

SR-Bank Arena (tidligere Viking stadion)

Kapasitet: 15.900

Eier: Viking stadion AS

Byggekostnad: 160 millioner kroner

Åpnet: 1. mai 2004

Arkitekt: Link Signatur AS

Byggherre: Kruse Smith

---

Mer fra Dagsavisen