Viking

Derfor dropper Viking gresstrening

Viking har de siste årene prioritert treninger på gress før kamper på underlaget. Det dropper Morten Jensen og co. før lørdagsduellen mot Stabæk.

Stavanger — Da klubben rykket opp i 2018 slet de voldsomt på naturgress. Året etter tok Bjarne Berntsen grep. Det ble lagt inn gresstreninger og fotballen ble litt mer direkte i disse oppgjørene.

Når Stabæk står på menyen bryter Viking med det som har vært en vane. Det er det en grunn til.

– Det er kort og godt ingen baner i distriktet her som er gode nok og ligner nok på det vi møter. Vi har hatt økter på Sola og på Randaberg før i år, men øktene ble svake. Såpass at vi gikk fra å ha ganske god selvtillit til å gå inn i kampene med usikkerhet. Da er det bedre å droppe gress, sier Morten Jensen til RA.

Forventninger

Viking-treneren vet at oppgjøret mot Stabæk er en kamp hvor de fleste venter at Viking skal vinne. Stabæk ligger nest sist med 13 poeng.

Samtidig er det i denne type kamper, mot dyptliggende motstandere som er svakere på papiret, at Viking har rotet i år. To poeng er fasiten mot Tromsø, Sandefjord og Stabæk. To av disse gikk hjemme. Med seier i de tre oppgjørene hadde Viking ledet serien. Det vet Jensen godt.

– Ut ifra tabell og lag på papiret skal vi vinne mot Stabæk. Samtidig er det en tøff motstander på gress. De er nok også revansjesugne etter noen svake resultater. Jeg forventer at det blir tett og jevnt.

Det er kort og godt ingen baner i distriktet her som er gode nok og ligner nok på det vi møter.

—  Morten Jensen

Han innser at landslagspausen nok kom mer beleilig for Stabæk enn Viking.

– De slet med skader før pausen, men nå har mange av disse fått tid til å hvile seg friske. For vår del er det klart at vi var i flyten, men landslagspausene kommer uansett. Det er ikke vits å tenke på det.

Jensen erkjenner at Viking nå må knekke noen koder hvis drømmen om å henge seg på helt i toppen skal kunne oppnås alt i høst.

– Vi er ikke gode nok på det som går på stabilitet. Mot de såkalt svakere lagene har vi ikke vært like mye «på» som mot de gode, sier Jensen.

Han har tro på at de skal løsne og vil ikke endre inngang. Viking skal ta tak i kampene og kjøre på.

Stor konkurranse

Så er spørsmålet om de sedvanlige baklengsmålene fortsetter å lekke inn – slik at Viking må snu kamper også i fortsettelsen.

Med det som fort blir betydelige endringer i klientell bakerst kan det endre seg. Keeper Patrik Gunnarsson har sin første økt fredag, to nykommere kan kjøres inn på stopperplass og noen gamle helter er nære å bli skadefrie og finne form. Samtidig har Zlatko Tripic, Tommy Høiland og Samuel Fridjonsson karantene for kort.

– David Brekalo var med en halv økt onsdag og ser stadig bedre ut. Han er ikke langt unna. Gianni Stensness nærmer seg også stadig mer. Sondre Bjørshol var også med for fullt onsdag. Vi får se om han får noen reaksjon, men han blir fort med i troppen hvis ikke, sier Morten Jensen.

Bjørshol trener for øvrig annenhver dag vanlig i et forsøk på å bli helt god fra lyskeproblemene.

Samtidig har Sebastian Sebulonsen vokst seg til U21-landslagsmann i posisjonen i hans fravær.

Det er også andre spillere som stadig mer banker på døren. En av disse er Yann-Erik de Lanlay – etter nok en sesong med mye skadeproblemer.

– Han har vært god på trening og er stadig nærmere å starte. Det er tøff konkurranse nå.






Mer fra Dagsavisen