Viking

Nå har han gitt Vikings superveteran nytt tilbud

Sportssjef Erik Nevland har så vidt fått landet etter overgangsvinduet, men ligger ikke på latsiden. Nå skal de lengre linjene dras. De inkluderer forhåpentligvis en forlengelse innad i trenerteamet.

Stavanger — Kurt Hegre (snart 64) ble keepertrener for første gang i Viking i januar 1992. Bortsett fra noen mellomspill i salgsbransjen og i Bryne, har Hommersåk-mannen vært en konstant. Nå ønsker klubben å forlenge.

Kurt Hegre

– Vi har tilbudt Kurt en ny avtale nå, bekrefter Erik Nevland.

Avtalen er ettårig, men det henger nødvendigvis ikke sammen med at Hegre etter hvert er en senior.

– Vi ønsker like avtaler for trenerteamet og de andre har avtaler som løper ut etter 2022-sesongen, sier Nevland.

Hegre erkjenner overfor RA at det nok fort går mot en forlengelse.

– Vi har hatt en kjapp prat om det, men det kokte ganske bra forrige uke. Så skal vi ha en ny prat og da blir vi nok enige. Dette er det beste stedet å være i Norge, slår Hegre fast.

Selv om han har vært med i 30 år som keepertrener er ikke keepernerden der at han nødvendigvis tror dette blir den siste avtalen han skriver i yrket som keepertrener. Helsen er god og han tåler fint den fysiske biten av jobben fortsatt. Nysgjerrigheten, og evnen til fornyelse, er det ingenting å si på. Hegre graver alltid etter noe nytt.

– Jeg har lyst til å holde på så lenge helsen holder. Så er jeg også god på utvikling. Både av meg selv og andre. Ungguttene her gir meg også energi selv. Husk at for meg er selv Iven Austbø (36) en unggutt. Dette er livsstil. 24 timer i døgnet, sier en smilende Hegre.

Skal prate med Vikstøl

Sportssjefen avsluttet nylig et overgangsvindu han beskrev som «nærmest perfekt» for klubben. Nå starter jobben med å se på de litt lengre linjene.

Noe av den nye sportssjefens plan har alt kommet tydelig til syne. Nevland er opptatt av å bruke utlån av spillere enda mer aktivt som en langsiktig utviklingsløsning enn hva som har vært tilfellet før.

Rolf har absolutt prestert bra. En fantastisk fyr og spiller.

—  Erik Nevland

Sondre Auklend, Lars Erik Sødal og Herman Haugen ble nylig sendt ut for å ta steg i andre klubber. Fra før er Vebjørn Hagen lånt ut til Hødd.

Når det kommer til utgående avtaler på spillere er Viking nærmest i mål. Av de tre som har avtaler som løper ut 2021 er det kun Rolf Daniel Vikstøl som er uavklart – ettersom Johnny Furdal og Iven Austbø legger opp.

– Vi skal ha en gjennomgang rundt veien videre i nærmeste framtid og ønsker så mange svar som mulig så kjapt som mulig egentlig. Når avgjørelser kommer vet vi ikke, men det er klart at vi alt nå må begynne å se så smått inn mot neste år.

– Hva med Vikstøl – som nå er på laget og leverer?

– Rolf har absolutt prestert veldig fra. Han er en fantastisk fyr og spiller. Aksjene er ikke svekket for å si det slik. Vi har ikke snakket med ham ennå, men det står på agendaen nå. Så får vi se hvor raskt vi kan finne ut av det, sier Nevland.

Vil i dialog med Bell

Etterhvert vil det også være naturlig å se på hvem som har utgående kontrakt neste år. Slik stallen er nå dreier det seg om Joe Bell, Viljar Vevatne, Sondre Bjørshol, Samuel Fridjonsson, Tommy Høiland, Sebastian Sørlie Henriksen og Arild Østbø.

Av disse er Bell den mest salgbare. Han hadde egentlig gitt signaler om at han ikke ville forlenge, men åpnet nylig i RA for å ta en diskusjon om det. Spesielt var det aktuelt dersom Viking kunne komme seg ut i Europa.

– Vi vil jo selvsagt gå den veien nå for å se på hva Joe ønsker og om det er mulig. Signalene før har tydet på det motsatte, sier Nevland.

Han peker også på at alt avhenger av budsjetter og økonomi. Jokeren i økonomien er selvsagt koronarefusjoner. Skjer det uforutsette ting her må kanskje Viking selge. Samtidig kan også sportslig suksess generere penger og bedre rammer. Alt kan ikke skrives i stein.

Nevland, som satt i sportslig utvalg før han ble sportssjef, erkjenner at de ønsker mer langsiktighet nå enn de siste årene. Noe handler også om at Viking har vært gjennom en spesiell tid med nedrykk, krise, opprykk, cupgull og utvikling sportslig i serien i løpet av få år.

Noe tall på hvor mange klubben bør ha på utgående avtale hvert år har han ikke. Det avhenger av mange faktorer. Blant annet kjøp, salg, alder og salgspotensial. Samtidig er Nevland klar på at Viking som klubb må ha en varebeholdning for salg. Da er det åpenbart smart å ha så mange unge store talenter på lange avtaler som mulig.

– Slik det er nå er det nok litt mer tilfeldig, men vi håper å få på plass en type strategi på det området. Ønsket er å ha en type kontroll på hvilke kontraktslengder vi har. Så er det lett å si at vi har en strategi, men spillerne må ønske å signere avtaler også. Viking ønsker å ha en langsiktighet på det vi holder på med. Det har du ikke med mange på utgående avtaler hvert år, avslutter Erik Nevland.






Mer fra Dagsavisen