Viking

Østbø: - Forventer å stå mot Stabæk

Arild Østbø (30) har ingen planer om å gi fra seg plassen selv om Patrik Gunnarsson (20) ankommer Stavanger torsdag kveld.

Stavanger — Lysluggen har voktet målet til Viking siden Iven Austbø (36) ble vraket. Til tross for ganske mye kritikk fra omgivelsene er han glassklar i talen.

– Nå har vi vært ubeseiret en periode og har slått topplagene. Jeg ser ikke poeng i å bytte keeper, sier en svært offensiv Østbø til RA.

Klubben hentet nylig inn den Patrick Gunnarsson på en låneavtale fra Premier League-klubben Brentford. Islendingen er nå på oppdrag med landslaget, men ankommer etter planen Stavanger torsdag kveld. Fredag er det rett på trening med ny klubb og muligheten til å spille mot Stabæk er til stede.

Det vil ikke Østbø høre snakk om;

– Det er klart at Viking har hentet inn en keeper fra Premier League av en grunn, men jeg forventer å stå mot Stabæk på lørdag.

1,71 per kamp baklengs

Helgens motstander var den siste Iven Austbø fikk stå mot før han ble vraket i sommer. Etter det har Østbø voktet målet mot Glimt (2-2), Godset (1-1), Odd (2-3), Staal (3-2), Djerv 1919 (2-0), Kristiansund (3-2), Molde (3-2), VIF (1-1), RBK (2-1). Han har sluppet inn totalt 14 mål på de ni kampene. I serien alene er snittet over baklengs per kamp i perioden 1,71 per kamp.

Kritikken fra både fans og mediene har i denne perioden vært stor. Flere har ment at noen av målene burde vært avverget og at Viking hadde et keeperproblem.

Klubben har også tatt grep med lånet av det islandske stortalentet. Samtidig har Østbø også fått støtte innad – blant annet fra keepertrener Kurt Hegre. Han mener at mye av kritikken er urettferdig og har pekt både på klare feil fra forsvaret og følgefeil for å forklare en del av målene som har gått inn.

– Hva tenker du selv om kritikken?

– Jeg har ikke lest noe av det som har kommet selv, men det er klart at jeg har fått det med meg. Kritikk er en del av det å være keeper i en klubb som Viking når det slippes inn mål, sier Østbø.

Tar opp kampen

Siden han kom inn i laget har Iven Austbø annonsert at han legger opp etter denne sesongen. Østbø, som har avtale ut neste sesong, kan fort ende med å miste plassen som førstekeeper nok en gang. Planen hans er uansett å være offensiv.

– Jeg er klar for å ta opp kampen, sier Østbø.

Trener Morten Jensen sier til RA at klubben har en løpende vurdering om hvem som skal stå lørdag. De har ikke gitt noen garantier om spilletid til Brentford på Gunnarsson. Samtidig avviser han ikke at den innlånte islandske keeperen kan bli prioritert ved første høve.

– Vi evaluerer fortløpende. Gunnarsson kommer her og er i form etter landslagsopphold. Selv om han ikke har spilt kamper har han trent bra. Vi tar han nok uansett med i troppen. Så får vi ta en titt på fredag og se, sier Jensen.

Treneren syns ikke det er problematisk om de velger å vrake en keeper som har stått når flere topplag er blitt slått.

– Egentlig ikke. Vi velger de spillerne vi mener er best for å vinne neste kamp uansett. Slik er det også i de andre posisjonene. I Viking har ingen klippekort, sier Jensen.

Tumulter på trening

På onsdagens økt i Jåttåvågen kom det for øvrig til klammeri mellom Tommy Høiland og Joe Bell etter en duell. Høiland, som nylig ble utvist for 2-laget mot Staal, fløy på lagkameraten.

– Det ble litt tumulter og denne gangen valgte vi trenere å gå mellom. Samtidig følte jeg ikke dette var noe dramatisk. Det er sånn som stadig skjer på tette treninger og får ikke konsekvenser. De tok også hverandre i hendene og ble ferdige på direkten, sier Morten Jensen – og peker på at han mener det var noe helt annet da Zlatko Tripic og Tord Salte barket sammen for noen år siden.









Mer fra Dagsavisen