Viking

Bell blir i Viking: - Bortimot et perfekt vindu

Sportssjef Erik Nevland kunne sette seg i bilen på vei hjem fra Jåttåvågen med et stort smil om munnen tirsdag kveld.

Stavanger — Nå er det klart at meget viktige Joe Bell (22) blir værende i Viking ut denne sesongen minst. Summen av vinduet står dermed på at Viking har handlet inn David Brekalo, Gianni Stensness, Patrik Gunnarsson og Mai Traore. Samtidig har Henrik Heggheim blir solgt for det som er ny klubbrekord på sum.

Ut har også Runar Hove forsvunnet – samtidig som Herman Haugen har skrevet ny avtale og blitt lånt ut til Raufoss.

Nevland, som er relativt fersk i sin jobb, nøler ikke når RA ber ham oppsummere sommervinduet.

– Bortimot et perfekt vindu! I forhold til hvilke planer vi hadde var dette nærmest full klaff. Nå er Viking rigget for en spennende høst. Det er bra!

Proaktive

Nevland peker på at de har vært proaktive og truffet med det ettersom storsalget av Henrik Heggheim gikk i boks. Dermed har klubben styrket økonomien kraftig – samtidig som de har fått tatt de ønskede grepene med spillerstallen.

– Det vi håpet skulle skje har stort sett skjedd. Det er alltid noe som kan diskuteres, men alt i alt fikk vi oppfylt ønskene vi hadde.

Erik Nevland

– Du er ikke redd for at det er en litt umotivert Joe Bell som møter på trening onsdag etter at utenlandsdrømmen røk?

– Jeg er overhodet ikke redd for Joe Bell. Han er superproff og vet at dette kommer til å skje for ham på et tidspunkt uansett. Det bekymrer meg ikke. Vi har også hatt en god dialog med ham gjennom hele denne prosessen, sier Nevland – og fortsetter:

– Nå er vi veldig glade for den stallen vi har sørget for at Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheim har tilgjengelig når vi skriver 1. september. Nå kan vi starte på den mer langsiktige jobben mot de neste vinduene.

Bell har en kontrakt med Viking som løper ut neste sesong. Barnsley hadde inne to bud på spilleren som Viking avslo, men endte i stedet med å låne en midtbanespiller fra Manchester City. Dermed er det siste vinduet hvor det er realistisk å få en del penger for landslagsmannen fra New Zealand det som åpner 1. januar 2022.

Etter det RA kjenner til vil det neppe være mulig for Viking å forlenge kontrakten til spilleren og gjøre en muntlig avtale om salg til rett klubb – slik Viking i sin tid gjorde med Zlatko Tripic.

Bell er ifølge Erik Nevland også svært klar på at han ønsker å prøve neste steg etter hvert.

Haugen erstatter Kleppa

Nevland og daglig leder Eirik Bjørnø fikk det for øvrig litt mer travelt enn de trodde helt på tampen. Det var fordi det ble bevegelse rundt Herman Haugen – som tidligere på dagen signerte en ny toårig avtale med Viking.

– Egentlig var det ikke planen å gjennomføre det lånet tirsdag kveld, men så kom avtalen hvor Herman Kleppa gikk til Mjøndalen i stand. Da hadde Raufoss behov for en erstatter og Herman Haugen hadde veldig lyst selv, sier Nevland.

Herman Kleppa (24) er for øvrig fra Stavanger og har A-kamper for Viking. Han har vært en av de beste spillerne i OBOS-ligaen denne sesongen og får nå spille i Eliteserien igjen.







Mer fra Dagsavisen