Viking

Skrev ny avtale med Viking - lånes ut til Raufoss

Herman Haugen (21) har satt navnetrekket sitt på en ny toårig avtale med Viking. Samtidig unngår de mørkeblå at den egenutviklede spilleren forsvinner gratis til sin nærmeste nabo. Han har nå bestemt seg for å gå på lån til Raufoss i OBOS-ligaen.

Høyrebacken var såpass ettertraktet hos mange klubber i OBOS-ligaen at Viking ikke kunne vente mer – selv om de sa at de ikke ville tilby avtaler før etter dette vinduet stengte. Hadde de ventet kunne de risikert at de ikke sikret seg noen midler i retur for den egenutviklede spilleren. Blant annet sto Ulf klare for å tilby ham en permanent avtale fra neste år.

– Herman har signert på en avtale for to nye år nå. Han var ganske ettertraktet og det er en del klubber som er i bildet for et lån nå. Han skal få bestemme hvor selv ut ifra samtalene han har med diverse trenere, sier Erik Nevland.

Svaret på det kom allerede senere tirsdag kveld.

– Haugen har bestemt seg for Raufoss, sier Nevland til RA.

Der vil nok spilleren erstatte en annen tidligere Viking-spiller. Stavanger-gutten Herman Kleppa ble hentet til Mjøndalen fra Raufoss omtrent samtidig.

Signal fra Viking

Dette er også et signal om at Viking satser på den unge backen.

– Selvsagt er det et sterkt signal om det. Det er en spiller vi har tro på at kan bli Vikings back i framtiden. Han har egenskaper som kan passe. Så er det litt opp til Herman å få den rette utviklingen og treffe på klubbvalg nå.

Sandnes Ulf-trener Bjarne Berntsen bekrefter at de håpte å hente ham til nabobyen på lån nå på direkten.

– Det stemmer at vi gjerne vil ha ham på lån. Han hadde også et kontraktsforslag fra oss for neste år, sier Bjarne Berntsen til RA.

Slik gikk det dessverre ikke for Berntsen og Sandnes Ulf.

Glad for å ha signert

Herman Haugen selv er meget godt fornøyd med å signere en ny Viking-avtale.

– Det var i grunnen ikke vanskelig å bestemme seg, sier han til RA.

– Hvorfor går du ikke til Sandnes Ulf på en permanent avtale?

– Viking har vist at de satser på meg. Jeg får tillit. En toårig avtale viser at de tror på meg. Så er det opp til meg å få spilt kamper og utviklet meg gjennom det et annet sted nå.

– Hvor ønsker du å dra?

– Det er vanskelig, men Raufoss er kanskje klubben som ligger nærmest. Jeg vil kanskje litt bort fra Rogaland og min far bor i Oslo. Selv om det er et stykke fra Raufoss er det lettere å besøke ham om jeg spiller der. Jeg regner med å bestemme meg i løpet av et par dager, sier Furenes-gutten Haugen.

Noe senere på kvelden signerte han for nettopp Raufoss på lån ut året.

Han spilte for øvrig fotball på lån på Østlandet også i fjor. Da for Ullensaker/Kisa.








Mer fra Dagsavisen