Viking

Berisha om avslått bud: - Skal noe helt spesielt til

Viking har avslått et bud på toppcorer Veton Berisha (27). Han er selv ikke helt avvisende til et nytt utenlandseventyr, men ikke for enhver pris. Tirsdag ved middagstid var det også foreløpig stille rundt Joe Bell (22).

Daglig leder Eirik Bjørnø bekreftet tirsdag ettermiddag at klubben hadde mottatt – og avslått – et bud på Berisha overfor Stavanger Aftenblad. Budet kom for noen dager siden og et godt stykke unna det Viking mener han er verdt.

– Helt uaktuelt å selge for den summen, sier daglig leder Eirik Bjørnø til RA.

Selv er Berisha kjent med hvilken klubb det dreier seg om, men ønsker ikke å si hvilken.

– En klubb og en liga som kunne fristet?

– Hvis klubbene hadde blitt enige … Det er vanskelig å si. Det er så mye som måtte ha klaffet, sier stjernespissen til RA.

– Må være verdt det

– Det skal noe helt spesielt til for å lokke deg ut igjen?

– Jo. Det skal egentlig det. Skal jeg prøve noe nytt må det være et spennende prosjekt samtidig som jeg får det fint.

– Det måtte være økonomisk lukrativt også?

– Ja. Fakta er at jeg ikke bare vil hoppe for å hoppe. Det måtte definitivt vært verdt det, sier Berisha.

Spissen ble hentet hjem fra Rapid Wien av Brann for to år siden. Etter ett år i Bergen flesket Viking til og betalte rundt sju millioner for spissen.

Før den tid spilte han også i Tyskland en periode.

Berisha har nylig kjøpt hus på Hinna og er godt etablert i Stavanger. Han har aldri lagt skjul på hvor glad han er i Viking – og at han trives.

Stille rundt Bell

Da RA snakket med Eirik Bjørnø klokken 15.30 var det fortsatt ikke kommet noe nytt bud fra Barnsley på Joe Bell ifølge klubbens daglige leder. Den engelske Championship-klubben har tidligere fått avslått to bud.

– Har dere vært i kontakt med dem i dag?

– Nei, det har ikke vært dialog mellom klubbene i dag.

– I går?

– Det er stor interesse rundt Joe Bell.

– Forventer dere nye bud i ettermiddag?

– Det er vanskelig å si. Vi har forberedt oss på en lang kveld. Så får vi se hvordan det utvikler seg, sier Bjørnø.

Ut over kvelden ble det klart at Barnsley har signert midtbanespilleren Claudio Gomes fra Manchester City på lån. Dermed tyder det meste på at Joe Bell vil bli. Da RA var i kontakt med Erik Nevland 22.20 var det fortsatt helt stille i Jåttåvågen - bortsett fra bevegelse rundt Herman Haugen som skulle på lån.

Et bud kan samtidig i teorien aksepteres tett opp mot slutten av «Deadline Day» klokken 24.00 i kveld. I en slik situasjon må en eventuell avtale gjøres avhengig av bestått medisinsk test i etterkant. I teorien kan en også fylle ut nødvendige skjema på overtid - dersom man har skriftlig at en enighet er oppnådd innen midnatt.

– Vi har ikke vært borti det før her i Viking i min tid, men det kan jo skje, sier Bjørnø.

Etter at Henrik Heggheim mandag ble solgt for en sum opp mot 20 millioner til danske Brøndby trenger heller ikke Viking å la seg presse på pris. Denne ligger nok minimum på rundt 15 millioner kroner dersom det skal bli aktuelt.

Bell selv har samtidig gitt beskjed til klubben om at han kan tenke seg en overgang nå. Det bekreftet Erik Nevland.

– Joe har sagt at han ønsker å prøve neste steg nå, men det er ikke sikkert vi kan gi ham det, sa Nevland til RA.

Viking har tidligere i vinduet selv hentet den islandske landslagskeeperen Patrik Gunarsson på lån fra Brentford. David Brekalo, Mai Traore og Gianni Stensness er alle kjøpt inn. Samtidig er Runar Hove solgt til Brann. Etter det RA kjenner til fikk Viking noen hundre tusen kroner for spilleren. De vil også få noen kroner i solidaritetsmidler etter at Adrian Pereira gikk fra PAOK til RBK. Denne avtalen var for lav til at den utløste noen klausul på overgangssum.

Viking-ledelsen er selvsagt på jobb i Jåttåvågen fram til vinduet stenger ved midnatt tirsdag og RA vil følge utviklingen utover kvelden.

Saken oppdateres...






Mer fra Dagsavisen