Sport

– Bedre å starte senere med fans på tribunen

De aller mest sulteforede Viking-patriotene brukte søndag ettermiddag på travbanen for mørkeblå drive-in. Savnet etter fotballen er enormt. Ønsket om å komme gang, med tilskuere på tribunen, er stort.

Bilde 1 av 3
Følg RA Sporten på Facebook!

Vikinghordene, klubben selv, Beverly og Felt O arrangerte mørkeblå drive-in. Rundt 60 biler parkerte foran scenen og fikk dempet de verste abstinensene etter Viking. Pandemien har på ingen måte lagt noen demper på suget etter klubben i deres hjerter.

Vi er veldig godt fornøyd med arrangementet. Egentlig hadde vi ikke så store forventninger. Vi fikk også en sterk konkurrent i den første skikkelige vårhelgen. Det var nok prioritert hos mange, sier Hordene-leder Roar Åkerlund til RA.

LES OGSÅ: 25 Viking-importer du helst vil glemme

Tripic med fra Tyrkia

Forruten høydepunktene fra forrige sesong på storskjerm ble det også tid til intervjuer på scenen med Johnny Furdal, Rolf Daniel Vikstøl, daglig leder Eirik W. Henningsen og trener Bjarne Berntsen. Quiz ble det også. Speaker Øyvind Jacobsen ledet det hele fra scenen.

På toppen av det var tidligere kaptein Zlatko Tripic med fra Tyrkia.

Rundt 55-60 biler møtte opp for å få sin dose med Viking på travbanen søndag. Foto: Espen Iversen

Hordene-leder Åkerlund, som var blant initiativtakerne, gjør gjerne noe lignede igjen.

Vi får se hvor lenge denne situasjonen varer. Arrangementsmessig frister det. Finner vi nøkkelen til noe gjør vi gjerne noe lignende. Samtidig får vi håpe at vi slipper det.

Åkerlund vil selvsagt heller se ballen rulle igjen.

– Sulteforet på fotball

Dette er forferdelig kjedelig! Så forstår vi, som alle andre, hvorfor det er slik. Vi håper livene går tilbake til normalen snart. Så håper jeg at når fotballen starter så blir det med fans på tribunen, sier Åkerlund.

Hva om valget er fotball for tomme tribuner eller ingen fotball?

Per nå sier jeg da ingen fotball. Vi må ha med publikum. Så skjønner jeg at det er viktigere å få avholdt sesongen. Jeg støtter det Bjarne Berntsen sa fra scenen. Da er det bedre å begynne senere, men med fans på tribunen.

Bjarne Berntsen vinker til fansen på vei inn i bilen etter å ha vært på scenen. Foto: Espen Iversen

Åkerlund skulle nå brukt tiden sin på å følge favorittlaget rund om kring på landets topparenaer. Ikke trø ned Rex Rodneys lekegrind.

Folk er sulteforet på fotball. Jeg vet snart ikke hvor mange ganger jeg har sett cupfinalen i reprise.

Mer fra Dagsavisen