Nyheter

Stavanger avlyser julebord for ansatte – men arrangerer folkefest

På grunn av rekordhøy koronasmitte har Stavanger kommune avlyst årets julebord for ansatte. Men helgens gjenåpningsfest går av stabelen som planlagt.

I helgen blir det holdt en rekke store kulturarrangementer i og rundt byen, supplert med flere arrangementer i kommunal regi, ifølge NRK.

Kommunen kaller det en «gjenoppdagelsesfest» for å ta hele byen i bruk etter en lang pandemi.

Samtidig har flere av kommunens etater valgt å avlyse julebordene for flere hundre ansatte, melder Aftenbladet fredag.

Smittetrykket i Stavanger har aldri vært høyere. I løpet av ukas fire første dager er 163 personer registrert smittet med korona.

Lege og hovedtillitsvalgt i Legeforeningen i Stavanger kommune, Peter Christersson, er kritisk til gjenåpningsfesten.

– Det å samle så mange en plass syns jeg virker litt prematurt. Det er et spesielt tidspunkt å arrangere dette nå, sier han til NRK.

Det synet deler verken helsesjef Runar Johannessen i Stavanger eller kommuneoverlege Hans Petter Torvik i Sandnes, som peker på at mesteparten av arrangementene skjer utendørs.

Rettelse: I den opprinnelige artikkelen fra NTB ble det videreført en påstand om at Stavangers smittetrykk var «all time high». Det stemmer ikke. Smitterekorden i Stavanger ble satt 8. januar. Da var smittetrykket 430 per 100.000 siste 14 dager. Nå er det 398, ifølge opplysninger fra Stavanger kommune.


LES FLERE SAKER OM GJENOPPDAGELSESFESTEN OG KORONA HER:

Mer fra Dagsavisen