Arnold Origi har ikke vært i klubben lenge, men allerede har keeperen rukket å bli en publikumsfavoritt. Foto: Pål Karstensen

– Kanskje vi bør bytte keeper i hver kamp

Arnold Origi er den tredje keeperen i Sandnes Ulf som har spilt en seriekamp for de lyseblå i år. Alle tre har endt med seier, og alle tre har startet med en forskjellig keeper i mål.

Følg RA Sporten på Facebook!

I Sandnes Ulfs første kamp for sesongen startet Saku-Pekka Sahlgren. Han ble skadet, men Sandnes Ulf vant. I kamp nummer to startet Deniss Korneiciks, og også den endte med seier. I de lyseblås tredje kamp for sesongen startet Arnold Origi, og også han fikk seier i debuten.

– Hehe, ja kanskje vi burde bytte keeper i hver kamp for å holde oppe den trenden. For min del var det bare godt å komme i gang igjen, og spille en ordentlig kamp av betydning igjen. Det har jeg ikke gjort siden cupfinalen i desember, så det var godt å tre på seg drakten igjen, sier Origi til RA.

LES OGSÅ: Ulf kriget inn tredje strake seier: – Vi var heldige

Imponert over Sandnes Ulfs utvikling

Siden cupfinalen har han vært på prøvespill i blant annet Crystal Palace, og han har hatt flere tilbud fra norske klubber.

Det har vært en rolig periode, der jeg fikk mye tid for meg selv utenfor fotballbanen. Den har jeg tilbragt med familien, og selv om jeg har vært i dialog med flere klubber synes jeg ingen av de tilbudene var like interessante som tilbudet fra Sandnes Ulf, sier Origi.

Den tidligere Lillestrøm, Moss og Ull/Kisa-keeperen har møtt Sandnes Ulf over flere år, og sier at det ble en avgjørende faktor.

– Jeg har sett utviklingen til Sandnes Ulf over tid, og hvordan de har utviklet seg til å være et lag i toppen av Obos-ligaen. Det vil jeg være med å utvikle, da de som kjenner meg vet at jeg liker å jobbe hardt for å oppnå de målene jeg setter meg. Det gjør de også i Sandnes Ulf, og sånn sett er vi en god match, sier han.

LES OGSÅ: Viking vant – Sandnes Ulf fortsatt ubeseiret

To treninger før kamp

Origi ble klar for Sandnes Ulf onsdag kveld, og har dermed bare hatt to treninger med laget før dagens kamp.

– Det er en gjeng som løper til krampa tar dem, og Bengt har satt sammen et mannskap som jobber knallhardt for hverandre. Selv om vi har hatt få treninger sammen fungerer samspillet i de bakre rekkene bra, da de er gode spillere alle sammen. Min oppgave er å holde dem på tå hev, og i dag hadde jeg ikke så mye å gjøre. Videre nå skal vi jobbe hardt sammen for å få samarbeidet til å bli tettere og mer komplett, sier han.

Til tross for den finurlige keeperstatistikken, kommer Sandnes Ulf neppe til å rotere like mye på keepersiden fremover.

– Det er nok mer tilfeldig enn noe annet, men både Deniss og Arnold har gjort sakene sine bra i de kampene vi har spilt. Du ser at Arnold har godt med erfaring, og ikke lar seg stresse selv om vi blir satt under press i dag. Det er en av grunnene til at vi hentet inn Arnold, og vi håper å få god bruk for erfaringen han tilfører oss, sier Sæternes.

LES OGSÅ: Korneiciks klar for oppgaven