Viking vant – Sandnes Ulf fortsatt ubeseiret

Viking ble knust av Mjøndalen i hjemmepremieren men reiste seg mesterlig borte mot Tromsdalen søndag med 2-0-seier. For Sandnes Ulf, og debutant Arnold Origi, handlet det om å trygge serieledelsen mot Levanger hjemme. Det klarte de med 1-0.

Bilde 1 av 2

De mørkeblå gjør flere forandringer på laget til kampen. Inn kommer Iven Austbø, Claes Kronberg, Kristian Thorstvedt og André Danielsen fra 0-2-fadesen sist.

Bjarne Berntsen stiller dette mannskapet (4-3-3): Iven Austbø - Claes Kronberg, Leo Østigård, Markus Nakkim, Viljar Vevatne - Julian Ryerson, Tord Johnsen Salte, Kristian Thorstvedt - André Danielsen, Tommy Høiland, Zlatko Tripic.

Viking med mye ball

Viking hadde klart mest ball første halvtimen. Likevel slet de lenge med å skape mange store sjanser.

Den første kom etter 21 minutter da Høiland snappet en ball og rundet keeper. Skuddet gikk i nettveggen. TUIL-spillerne ville ha hands.

Like etter skjøt Zlatko Tripic i tverrligger fra distanse.

TUIL hadde sin første sjanse ved Abelsen da han skjøt utenfor fra skrått hold etter 26 minutter.

Hjemmelaget kom mer med og hadde et par sjanser mot slutten av omgangen.

Etter pause tok Viking initiativet, men det var likevel litt ut av det blå da Julian Ryerson knallet inn 0-1 med et lavt distanseskudd etter 55 minutter.

Tromsdalens Tobias Wibe fikk direkte rødt kort etter 78 minutter.

Tommy Høiland satte inn 0-2 etter 86 minutter da han ekspederte inn et innlegg fra Tripic på en kontring.

Seieren var fullt fortjent. Viking var først og framst solide bakover på banen.

Origi rett inn

Hos Sandnes Ulf er det ikke store poeng i å endre mye etter seks poeng på de første to seriekampene. En endring som likevel er gjort er at nykommer Arnold Origi går inn i målet i stedet for Deniss Korneiciks.

Bengt Sæternes sitt mannskap stiller slik (4-3-2-1): Arnold Origi - Ari Mohr Jonsson, Akinsola Akinyemi, Tapio Heikkilä, Daniel Edvardsen - Kristian Brix, Remi Johansen, Axel Kryger - Erixon Danso, Niels Vorthoren - Kent Håvard Eriksen.

Kryger ordnet ledelse

Sandnes Ulf tok ledelsen etter 38 minutter av oppgjøret da Axel Kryger scoret på volley etter et innlegg.

Hjemmelaget hadde flere gode sjanser i den første omgangen og kunne ledet mer.

Etter pausen kom Levanger mer med og Ulf måtte slite for seieren.