Jakob Ingebrigtsen jogget seg til U20-finalen

Jakob Ingebrigtsen (16) er klar for finale på 1500 meter i U20-EM i italienske Grosseto. 16-åringen løp enkelt inn til heatseier på tiden 3.45,22 torsdag.

Jakob Ingebrigtsen, som også skal løpe 3000 meter hinder og 5000 meter i mesterskapet, hadde full kontroll i heat 2. Han lå lenge i tredje- og fjerdeposisjon, men i siste sving og på oppløpssiden tok 16-åringen kontroll. Han løp enkelt inn til heatseier på 3.45,22 foran spanske Mario Garcia og belgieren Dries De Smet. Briten Jake Heyward tok seg også til finalen med fjerdeplass. Ingebrigtsen tok seg tiden til å gestikulere til publikum om applaus på oppløpet, så god kontroll hadde stortalentet.

Tjalve-løper Thomas Jefferson Byrkjeland tok seg også til finalen med 3.48,26 i heat 1. Han snublet over målstreken, men klarte likevel å bli tredjemann i heatet. Tiden holdt også til pers. De fire beste avanserte til finalen. Heatet ble vunnet av spanske Adrian Ben på 3.48,11. Finalen på 1500 meter går lørdag.

Senere på dagen løp Narve Gilje Nordås fra Sandnes finale på 10.000 meter, og der ble Sandnes-løperen nummer fem på tiden 31.36.30. Det er Norges beste plassering noensinne i juniorklassen på distansen.