Stavanger

Ingebrigtsen halvsekundet bak OL-kravet

Henrik Ingebrigtsen løp 1500 meter i Diamond League-stevnet i Roma torsdag kveld, og Sandnes-løperen prøvde seg på det norske OL-kravet. Det klarte han bare nesten med tiden 3.36.07

Henrik Ingebrigtsen løp inn til 3.36,07 på 1500-meteren i Diamond League-stevnet i friidrett i Roma torsdag. Dermed var han halvsekundet bak OL-kravet på distansen.Ingebrigtsen ble klokket inn til 12.-plass i den italienske hovedstaden – og var klart slått av vinneren Elijah Motonei Manangoi fra Kenya. Han fikk tiden 3.33,96.

Det var bestilt høy fart fra start i Roma, men Ingebrigtsen hang godt med i feltet til et stykke utpå sisterunden. Da måtte rogalendingen slippe de aller beste. Det er andre gang på kort tid at Ingebrigtsen forsøker seg på OL-kravet på spesialdistansen 1500 meter. Nylig løp han inn til 3.36,33 under et stevne i belgiske Oordegem.

Bjerkelig Grøvdal imponerte

Karoline Bjerkeli Grøvdal var også med i Diamond League-stevnet i Roma, og hun spurtet inn til sterke 14.57,77 på 5000-meteren.Dermed er hun den tredje norske kvinnen gjennom tidene som løper distansen på under 15 minutter. Kun Ingrid Kristiansen og Susanne Wigene har klart det før.

Bjerkeli Grøvdal, som satte personlig rekord med godt over 15 sekunder, ble nummer ti på distansen. 25-åringen åpnet samtidig tøft og bet seg lenge fast i hovedfeltet. Mot slutten røynet det på, men det norske EM-håpet leverte likevel en strålende prestasjon.