Stavanger Oilers

Oilers-profil blir værende

Stjernebacken til Oilers blir med én sesong til.

Stavanger — RA vet at Martin Lefebvre fortsetter i Stavanger Oilers. Det har RA fått bekreftet fra flere kilder.

Den canadiske stjernebacken spilte for Oilers forrige sesong, og var én av spillerne Oilers lenge ønsket å forlenge. Etter det RA kjenner til skal klubben allerede før sluttspillet ha innledet diskusjoner om den kommende sesongen med Lefebvre, uten å komme til enighet om en forlengelse.

Etter det RA kjenner til skal Lefebvre derimot ha kommet til enighet med en klubb i Slovakia om spill der, men klubben klarte likevel ikke å ordne finansieringen av den kommende sesongen. Derfor ble backen plutselig ledig på markedet for Oilers’ sportsdirektør Pål Haukali Higson.

Flere kilder RA har snakket med har bekreftet at det har vært flere klubber som har ønsket canadierens signatur etter Lefebvre ble ledig på markedet igjen.

Vant byttå med Oilers

30-åringen er 180 centimeter høy og veier 84 kilo. På 35 kamper i Fjordkraft-ligaen produserte han 30 målpoeng for Oilers, og var en viktig brikke i spillesystemet. Grunnen til han mistet ti seriekamper var skader. Han pådro seg en skade i foten i den første treningskampen mot Lillehammer i Kristiansand, og ble nok en gang skadet da Oilers møtte Frisk Asker på borteis i februar.

Lefebvres utpregede skøyteferdigheter gjorde ham til et naturlig valg både i over- og undertall. Sammen med Patrick Ulriksen utgjorde han det mest solide backparet i landet. Mens Ulriksen endte på tolv i pluss/minus-statistikken (hvor mange mål laget scorer eller slipper inn i ordinært spill), hadde Lefebvre elleve i sluttspillet. Duoen gikk glipp av tre kamper hver grunnet henholdsvis skade og fødsel.

Bidragene til seriemesterskapet i Fjordkraft-ligaen og byttå (norgesmester, sluttspill) var derfor ikke beskjedne fra den fransktalende canadieren.

Fullt backkorps

Etter universitetshockey i Canada, og en sesongavslutning med Cincinnati Cyclones i ECHL, dro Lefebvre til Europa sommeren 2017 for å spille med Aalborg Pirates i den danske Metal-ligaen. Én sesong der var nok til å få kontrakt med Krefeld Pinguine, hvor blant andre tidligere Oilers-spillere som Mathias Trettenes, Tommy Kristiansen og Chad Costello har vært tidligere. Deretter dro Lefebvre tilbake til Aalborg, hvor han spilte to sesonger før Oilers hentet ham i 2021.

Det er ikke ventet at Oilers signerer flere backer, etter det allerede har vært bevegelse i besetningen. Oilers signerte A-lagskontrakt med Stavanger-gutten Noah Bergesen Aarthun, og har sendt Nicolai Bryhnisveen på utlån til danske SønderjyskE. Utlånet er for én sesong, og etter planen skal Bryhnisveen returnere til Oilers etter sesongen 2022–23.

---

FAKTA

Navn: Martin Lefebvre

Født: 23. juni 1992

Fatning: Venstre

Posisjon: Back

Ishockeyspiller for Stavanger Oilers som fortsetter én sesong til i klubben. Kom til Oilers før 2021-22-sesongen.

---


Mer fra Dagsavisen