Mistet ledelsen to ganger, Kåffa fortsatt uten seier

(Mjøndalen - KFUM Oslo 2-2). Det skal ikke være enkelt. KFUM Oslo hadde Mjøndalen på gaffelen, men igjen glapp håpet om tre poeng.

Når skal marginene gå KFUMs vei? Når skal deres bønner bli hørt+ Det lurer de på selv også. For denne kampen burde de avgjort med god margin.

Remi-Andre Svindland og Simen Hestnes scoret målene og var potensielle matchvinnere, men det ble bare med ett poeng i solskinnet denne lørdagen.

– Vi synes vi er best i de fleste kampene, men får det ikke ut, sier en lettere frustrert Robin Rasch til TV2.

Begge lag har hatt en blytung sesongstart. Mjøndalen riktignok med en seier nå onsdag, 3–2 borte mot Jerv, som løftet selvtilliten litt, mens KFUM trodde de hadde sin første sist mot Start, men den planen røyk på overtid.

Kanskje det var det som trigget dem til sjokkåpningen på Consto Arena.

Scoring i første angrep

Det var ikke spilt 60 sekunder ennå før KFUM hadde levert det som skulle vise seg å bli et av kampens flotteste angrep. Hovedrolleinnehavere var Obilor Okeke og Robin Rasch som kombinerte flott på venstrekanten før Okeke fikk lagt inn til en helt fri Remi-Andre Svindland som fikk fritt leide inne i MIF-forsvaret. Han kunne trille ballen inn fra tre meter.

Mjøndalen prøvde å svare umiddelbart ved først å levere et lignende angrep på deres venstreside, men det forsøket ble blokkert til corner. Den corneren gikk rett i mål! Men sekundet før hadde dommer blåst for en forseelse inne i feltet i favør av KFUM.

Det var kort oppsummert en svært hendelsesrik åpning.

Fikk store sjanser

Men det fortsatte. Et skadeplaget Mjøndalen ble igjen rammet da høyrebacken Meinhard Olsen (fra Færøyene) måtte byttes ut allerede etter elleve minutter og 17-åringen Sander Bratvold fikk jobben med å demme opp for hurtige Ofkir. Han fikk hjelp.

MIF-trener Kevin Nicol skjønte at dette ville bli en litt større utfordring enn forventet.

Og KFUM så kanskje momentet. De fortsatte å trykke på, blant annet med et godt skudd av Svindland, som strøk stolperota.

Og noen minutter senere var det Robin Rasch som fikk det alle spisser drømmer om: En trilleball mot seg på cirka 20 meter. Men han ble kanskje for ivrig da han dengte ballen over mål.

KFUM leverte årets beste omgang og var centimeter fra tomålsledelse da Dodoy Gaye avsluttet enda et godt Kåffa-angrep med å sette ballen i stolpen. Her var det total Kåffa-dominans!

Obilor Okeke skapte mye trøbbel for Mjøndalen-forsvaret på Consto Arena.

Utligning fra ingenting

Mjøndalen klarte å løfte seg litt det siste kvarteret, men da utligningen kom på overtid i omgangen fikk vi litt flashback til tidligere Kåffa-kamper i år. Dette så helt unødvendig ut.

Men Adrian Hansen, sønnen til ex-treneren, som kunne sett scoringen fra egen balkong hvis han hadde vært på plass, fikk lurt inn utligningen etter et frispark der Robin Rasch bommet på en klarering.

– Vi gjør en veldig bra omgang, men slipper inn et møkkamål rett før pause, sa KFUM-trener Johannes Moesgaard til TV2 i pausen.

MIF-trener Kevin Nicol innrømmet at de var heldige som fikk 1–1 til pause og prøvde å møte den andre omgangen med mer energi.

Det ga en sjanse umiddelbart da KFUM-keeper Emil Ødegaard var ute og svevde. Men slapp med skrekken.

Opp i ledelsen igjen

Men KFUM viste sin evne til spill på små flater og plutselig var Simen Hestnes og sendte inn det vi må karakterisere en fortjent ledelse. Nå gjaldt det å holde inn.

Men nei da.

Mjøndalen får slått en ny langball opp, dueller vinnes og Kristian Lien kan heade inn utligningen.

KFUM presset på i sluttminuttene, innbytter Petter Nosa Dahl hadde en ball i nettet, men han var avblåst for offside.

Og slik ebbet det ut. Et resultat utvilsomt hjemmelaget var mest fornøyd med.

– Ja, dette er jo en kamp vi skal avgjøre klart. De har vel to skudd på mål og begge går inn. Vi gjør jo en veldig god kamp, da er det veldig surt å stå igjen her uten seier, sier Kåffa-trener Moesgaard.

I forrige kamp mistet de som kjent seieren på overtid. Og dermed er laget fortsatt sist på tabellen.

Lørdag om en uke skal KFUM Oslo opp mot Kongsvinger hjemme på Ekeberg. Mjøndalen skal til Bryne samme dag.

---

1. divisjon menn lørdag:

Mjøndalen – KFUM Oslo 2–2 (1–1)

Consto Arena: 1095 tilskuere.

Mål: 0–1 Remi-Andre Svindland (1), 1–1 Adrian Hansen (45), 1–2 Simen Hestnes (70), Kristian Lien (80).

Dommer: Ajdin Medic.

Gule kort: Quint Jansen, Mjøndalen, Sverre Sandal, KFUM Oslo

KFUM Oslo: Emil Ødegaard - Ayoub Aleesami, Momodou Njie, Mathias Tønnessen - Dodou Gaye, Simen Hestnes, Robin Rasch, Keivan Ghaedamini - Remi-Andre Svindland (Petter Nosa Dahl fra 88), Sverre Sandal (Johannes Nunez fra 77), Obilor Okeke (Moussa Njiefra 64).

Øvrige resultater lørdag: Kristiansund – Bryne 3-1, Ranheim – Åsane 3-2, Sogndal – Raufoss 2–1.