Trikkeligaen

Forventer bud: – Tiden for å hente talenter fra Skeid på billigsalg er forbi

Skeid forventer bud på både Marcus Melchior og Jakob Napoleon Romsaas i løpet av vinteren, men sier at klubben har nok handlingsrom til å gjøre de grepene klubben synes er nødvendig.

Hvis du spør Skeidoksene, medspillerne eller andre som har fulgt Skeid denne sesongen er det vel få som vil svare annet enn Marcus Melchior på spørsmålet om hvem som er årets spiller i klubben. Den tidligere VIF-spilleren har til tider glitret på sentral midtbane, og er sammen med Jakob Romsaas klubbens heteste salgsobjekter inn i denne vinteren.

– Jeg forventer at det blir stor interesse for både Marcus og Jakob gjennom vinteren. Om det kommer noen faktiske bud får tiden vise, men de prestasjonene de to har vist denne sesongen er på et så bra nivå at vesentlige større klubber enn Skeid bør kjenne sin besøkelsestid, forteller daglig leder Daniel Holmeide Strand til Dagsavisen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

– Må komme opp med ordentlige bud

Foreløpig har det ikke kommet noen bud etter sommeren, men Viking var blant klubbene som var veldig interessert i Romsaas i sommer.

– Det var stor interesse rundt Jakob i sommer, og vi vet at mange klubber har følgt han tett i høst, så at han er på radaren til mange større klubber overrasker ingen. Det sportslige bidraget til Marcus og Jakob i Skeid er kjempestort, og hvis noen klubber ønsker å løse dem fra kontrakten de har med oss må dem kompensere Skeid for det vi mister, sier Holmeide Strand og fortsetter:

– Det er her snakk om unge spillere med stort potensial både for å videre utvikling og videre salg, og det må reflekteres i prisen vi får for spillerne. Det er ikke utenkelig at de klubbene som vil på banen må komme med opp med noen ordentlige beløp, da begge er såpass gode at det kan forsvares, mener Skeid-lederen.

Skeids daglige leder, Daniel Holmeide Strand, ble hentet av spillerne slik at også han fikk sin velfortjente hyllest etter årets sesong kom til sin ende.

Skeid har handlingsrom

Om det vil få så stor innvirkning på et eventuelt salg eller ikke er usikkert, men Holmeide Strand mener at klubben aldri vil få en spiller med en like god sang som Jakob Napoleon Romsaas.

– Klubben er i en posisjon der vi har handlingsrom til å gjøre de grepene vi synes er nødvendig. Vi må ingenting, men en del av Skeids DNA og visjon er å gi unge spillere muligheten til å oppnå fotballdrømmene sine. Så vi er opptatt av å finne gode løsninger hvis det er stor interesse for våre spillere, men tiden da store klubber kunne komme hit og fiske store talenter fra Skeid på billigsalg, den er forbi, forteller Holmeide Strand.

Skeids daglige leder sier at det alltids vil være utskiftelser i en spillertropp, og spesielt når du er på semi-profesjonelt nivå som det Skeid befinner seg.

– Vi holder på med kontraktsfornyelser og spillerlogistikken nå for neste sesong. Der har vi allerede en ganske god oversikt, da vi har fire på utgående kontrakt. Derav tre som har spilt mye for oss i høst. Alle er spillere vi gjerne ønsker å ha med oss videre, så får vi se hva vi får til, sier Holmeide Strand og fortsetter:

– Det er fint å vite at vi har store deler av spillertoppen også på kontrakt for neste år og kommende sesonger. Da vi rykket opp etter 2018-sesongen hadde vi bare to på kontrakt sesongen etter, så vi har litt andre rammevilkår å jobbe med nå, sier Skeids daglige leder.

Stian Pettersen (midten) er en av fire på utgående kontrakt etter årets Skeid-sesong.

Fire på utgående kontrakt

De fire spillerne på utgående kontrakt i Skeid etter årets sesong, er Sulayman Bojang, Per Magnus Steiring, Stian Kommandantvold Pettersen og Fredrik Berglie. Kapteinen utelukker ikke å bli værende.

– Jeg trives veldig godt i Skeid og i Oslo, så det er absolutt en mulighet. I fotball vet man aldri, sa Berglie da han var gjest under Skeid Aktivs oppsummering av sesongen forrige uke.

Der redegjorde Holmeide Strand også for det nylige gummiflertallet som gir Skeid lov til å ha gummi i kunstgresset igjen. Videre ble det snakket om ny tribune og eiendomsprosjektet i samarbeid med Obos.

– Det er absolutt spennende tider i Skeid. Vi klarte målet for året om å holde oss, og skal nå jobbe godt fram mot jul og gjennom vinteren for å heve laget sportslig. Personlig drømmer jeg om en traust plass midt på tabellen, uten så mye drama neste sesong. Siden jeg kom til Skeid har jeg rykket ned, rykket opp, røket ut i kvalik, rykket opp og overlevd kvalik. Så en sesong midt på tabellen hadde vært kjekt å få med seg, forteller han.

Mer fra Dagsavisen