Trikkeligaen

Bill.mrk: Tribune selges da Skeid skal utvikle stadion

Skeids hovedtribune er moden for utskiftning, og nå ber klubben interesserte parter ta kontakt. Dagens tribune skal nemlig bli erstattet med en flunkende ny, med tak.

Onsdag ble det klart at Skeid vil få lov til å skifte ut underlaget på banen, og gå tilbake til gummiinnfyll. Det ble en gledens dag, og med planene for å modernisere anlegget rundt, vil det vokse fram et mer moderne stadion inn mot neste sesong. Og gjennom boligutviklingsprosjektet håper man også å få på plass et flomlysanlegg.

– Det er absolutt spennende tider for Skeid, der det meste ligger til rette for at vi kan fortsette å utvikle klubben i en god retning. Vi klarte målet for året om å berge plassen, og nå skal vi jobbe godt fram mot jul og gjennom vinteren for å heve laget sportslig. Personlig drømmer jeg om en traust 8. plass, da jeg har rykket ned, rykket opp, røket ut i kvalik, rykket opp og overlevd kvalik de fem sesongene jeg har vært her. Så en sesong midt på tabellen, uten for mye drama, hadde vært kjekt å få med seg, forteller daglig leder Daniel Holmeide Strand.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Håper på flere naboklager

Han har store planer for utviklingen av klubben, og er allerede godt i gang med utskiftelsen av hovedtribunen og dagens bortefelt. Det fordrer at dagens hovedtribune vil bli lagt ut for salg.

– Hvis noen er interessert i å kjøpe den tribunen for en rimelig sum, så vil jeg oppfordre interesserte klubber om å ta kontakt, så skal vi få den av gårde. Vi vil bygge ny hovedtribune med 816 sitte- og ståplasser med tak, og det vil også bli nytt bortefelt med cirka 500 plasser på kortsida. Kapasiteten blir mye den samme som i dag, men det blir langt mer moderne fasiliteter, og hovedtribunen vil også få tak. Noe som har vært etterspurt lenge, da det jo har hendt at det har regnet på kampdager i Oslo også, sier Holmeide Strand.

En som spesielt gleder seg til det er leder for Skeidoksene, Jonny Normann Olsen.

– Jeg vil si at 2022-sesongen kanskje har vært det beste supporteråret for Skeid på veldig lenge, og med en ny hovedtribune der vi kan samles på ett felt, tror jeg også vi som supportere kan ta enda et steg neste sesong. Med taket på plass vil lyden også bære mye bedre, så vi går for å få mange flere naboklager neste år, sier han og ler.

Skeidoksenes Jonny Normann Olsen hadde på seg streikevesten under kamp, og skulle tilbake på streikevakt etter å ha sett Skeid slå Arendal i kvalikkampen til Obosligaen.

Kan føre til flomlys

Tidligere i år ble pressefasilitetene oppgradert med et eget medierom, nærmere banen, og med den nye tribunen på plass og en brukbar matte på plass begynner det å vokse fram et moderne stadion.

– Vi jobber med TV-selskapene, NFF og andre interessenter for å finne ut om flomlyskravene kan senkes noe ned ettersom det har vært en ganske voldsom utvikling i kamerateknologi de siste årene. Klarer vi å få til det, og på den måten også få ned kostnadene for et nytt flomlysanlegg, tror vi at vi sammen med det nye eiendomsutviklingsprosjektet på Nordre Åsen skal klare å komme i mål med flomlys også, sier Holmeide Strand.

Skeids hovedtribune på Nordre Åsen skal selges, og nå blir det straks tak på den nye hovedtribunen.

Da begynner det virkelig å svinge på Nordre Åsen, der man nå også (forhåpentligvis) er kvitt bekymringene rundt hovedbanen. Det gir tid til mye annet, som for eksempel eiendomsutviklingsprosjektet sammen med Obos, som det har blitt jobbet med over en ganske lang stund allerede.

– Vi har funnet en meget spennende modell, som Lørenskog allerede har benyttet. De har solgt noen tomter i randsonen rundt Rolvsrud Idrettspark i bytte mot anleggsbidrag til å utvikle selve idrettsparken. Det gjør at idrettsanlegget fortsatt er i kommunalt eie. Vi har ikke behov for å selge noen tomter i Skeid, men tror dette kan løses ved at kommunen står som eier av utviklingsprosjektet i samarbeid med utbygger (Obos), opplyser Skeid-lederen.

Jobber med eiendomsprosjektet

Skeid har tidligere ønsket seg en tomtegave fra kommunen, for å bygge leiligheter, selge dem og tjene nok penger til å videreutvikle hele idrettsanlegget. På den måten ville Skeid finansiere nytt klubbhus med nye garderober, oppgradere alle spilleflater med tilhørende infrastruktur, få på plass flomlys og bygge et lite lokalsamfunn med kafeer og mer som skjer rundt Nordre Åsen.

– Som Dagsavisen skrev i fjor fikk vi nei fra idrettsbyråd Omar Samy Gamal (Ap) til å ta over eiendommen. Det var en søknad som opprinnelig handlet om at Skeid skulle få kjøpe tomta for en liten sum. Basert på tilbakemeldingene har vi valgt å gå bort fra det, og ser heller mot å leie. Vi kan være godt fornøyd med en driftsavtale som lar oss forvalte idrettsparken, og det er en løsning vi tror vi kan komme i mål med, sier Holmeide Strand og fortsetter:

– Vi opplever at opposisjonspartiene synes det er en god modell, og Ap har også sagt til pressen tidligere at De er opptatt av å finne gode løsninger for idretten i byen. Da ser ikke vi noen store motforestillinger, så her kommer vil til å komme med en ny og gjennomarbeidet søknad på nyåret, opplyser Skeid-lederen.

Vil modernisere idrettsparken

Forrige gang saken var oppe, så byråd Gamal for seg flere andre løsninger enn den han sa nei til.

– Blant alternativene kan være en festeavtale for en del av tomta, det kan være penger fra tilskuddspotten for private idrettsanlegg, eller at oppgraderinga kan bli et budsjettspørsmål, sa han til Dagsavisen i fjor.

I det nye Rolvsrud Arena-prosjektet på Lørenskog er det planlagt 289 boliger totalt, med underjordisk garasje, næringsarealer og parkering i 1. og 2. etasje.

– Det er en modell som vil frigjøre ganske store penger som vil få modernisert hele idrettsparken, og som jeg tror vil bli tatt godt imot. Vi har tro på at politikerne i byen vil være med på å finne gode pragmatiske løsninger, og i hvert fall når det ikke koster skattebetalerne i byen en krone. Jeg tror partier på begge sider av bystyret kommer til å være innstilt på å finne løsninger her, forteller Holmeide Strand.

Mer fra Dagsavisen