Trikkeligaen

Vålerenga-spissen om livet på benken: – Jeg er i mitt livs beste form

Henrik Udahl (25) spiller annenfiolin bak nok en konkurrent i VIF. Trener Dag-Eilev Fagermo åpner for at måltyven kan flytte på seg neste år, hvis spilletiden uteblir.

VALLE (Dagsavisen): Seks kamper fra start er fasiten for Henrik Udahl så langt i 2022. Han var stort sett andrevalget bak Vidar Örn Kjartansson, og da islendingen dro havnet han bak nyervervelsen Torgeir Børven i køen.

– Jeg mener selv at jeg er i mitt livs beste form. Det er veldig fornøyd med. Så er jeg jo ikke komfortabel med å sitte på benken. Det regner jeg med ingen andre spillere er heller, innleder Udahl til Dagsavisen.

– Nå har jeg hatt, og har, tøff konkurranse med Vidar (Örn Kjartansson) og Torgeir (Børven). Det er opp til meg å levere som jeg har gjort, og å fortsette med det. Jeg er fornøyd med hvordan ting ser ut for egen del på trening.

Les alt om Vålerenga her!

Kan ikke bli sittende

– Hvis situasjonen er den samme inn mot neste sesong, hva tenker du da?

– Det har jeg ikke tenkt noe på nå. Jeg har prøvd å komme meg på laget her. Nå får vi fullføre sesongen først, svarer spissen og legger til:

– Ting snur fort. Plutselig er jeg inne i elleveren. Da er alt fryd og gammen.

Henrik Udahl (midten) på Vålerenga-trening. Spisskonkurrent Torgeir Børven løpende til venstre.

Samtidig kan ikke benketilværelsen fortsette i det lange løp.

– Jeg kan ikke sitte på benken resten av karrieren. Men så lenge utviklingen min ikke stopper opp, er jeg på rett sted nå, forsikrer han.

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo roser Udahls utvikling, og sier 25-åringen har tatt store steg siden ankomsten. Men:

– Alle må ha minimum to spisser. Derfor hentet vi Torgeir da Vidar dro, og per dato er Torgeir førstevalget. Så må Henrik jobbe derfra. Det er Henrik vant til, for han har stort sett vært andrevalget siden han kom, sier Fagermo til Dagsavisen.

Fagermo: – Du ser det på ham når han scorer

– Det har tidligere vært interesse fra Bodø/Glimt på Udahl. Hva er inntrykket ditt per nå om hva han ønsker neste år, hvis han ikke blir førstevalg i Vålerenga?

– Det (en Udahl-exit) kan hende. Det kan hende det er riktig også, når vi kommer til januar, hvis han spiller for lite i høst. Men han er fortsatt ung. Han er en fantastisk gutt, og veldig profesjonell. Han elsker å spille for Vålerenga, det ser du på ham når han scorer. Det er en spiller man ønsker at skal lykkes. Men konkurransen er tøff. Og det må den som sagt være i en klubb som Vålerenga.

Dag-Eilev Fagermo på Vålerenga-trening.

– Så det kan åpnes for å la ham gå?

– Det kom ingen bud på ham i forrige vindu. Det har ikke vært noe etter Glimt, svarer Fagermo på det.

Udahl, som står med fire seriemål så langt i 2022, er klar på at han fortsatt jobber knallhardt for å lykkes i Vålerenga-drakten. Det inkluderer full spiker for andrelaget i 2. divisjon.

– Jeg skal fortsette å jobbe med utviklingsmålene mine. Bli en enda bedre spiller. Jeg skal «pushe» så hardt på den døra for at jeg skal komme inn på laget. Så får jeg ikke kontrollert så mye om jeg starter eller ikke, sier 25-åringen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

---

Fakta om Henrik Udahl

Født: 12. januar 1997 (25 år)

Klubb: Vålerenga

Posisjon: Spiss

Draktnummer: 14

Høyde: 1,83 meter

Tidligere klubber: Åsane, Fana, Follo, Vålerenga (kom tilbake til VIF vinteren 2021), Askim.

Seriekamper / mål 2022: 19 (6 fra start) / 4

---


Nyeste fra Dagsavisen.no: