Trikkeligaen

Udahl om vikarjobben på midten: – Jeg er spiss

(Vålerenga - KFUM Oslo 4-2). Henrik Udahl fikk ny rolle som indreløper i treningskampen mot KFUM. En nødløsning?

INTILITY ARENA (Dagsavisen): – Ja, dette var en nødløsning. Jeg er spiss og det er det jeg vil være, sier en malmklar Henrik Udahl til Dagsavisen etter den forkortede kampen på 2x35 minutter.

Men i løpet av den tida rakk han å vise seg fram både som tilrettelegger og målscorer.

– Det er jo en enklere rolle enn å være spiss, men det blir mer og annerledes løping.

– Men hvis du trengs i den posisjonen?

– Selvfølgelig. Det viktigste er jo å få spille. Men jeg skal primært score mål, gjentar han.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Mulig alternativ

Og hevder at det var fraværet av Henrik Bjørdal, Osame Sahraoui og Tobias Christensen som gjorde at han ble plassert som indreløper.

Dag-Eilev Fagermo er enig i det, men sier at valget ikke var helt uten baktanke.

– Jeg har hatt suksess før med spisser som er dratt ned som indreløpere. Det kan bli en litt annen dynamikk. Da Torgeir Børven var toppscorer i Odd, kom vel åtte av målene fra posisjon som indreløper da jeg satte han ned der, sier Fagermo til Dagsavisen.

Byens to beste lag

KFUM Oslo-trener Jørgen Isnes under treningskampen mellom Kåffa og Vålerenga torsdag. VIF-trener Dag-Eilev Fagermo i bakgrunnen.

Treningskampen mellom Oslos to beste fotballag ble fartsfylt moro for de et par hundre som var på plass, inkludert skoleelever fra Bjørndal skole, som skapte friskt leven bak VIF-benken.

Aron Dønnum scoret allerede etter fire minutter på klassisk vis og var involvert i alle de fire VIF-scoringene.

– Viktig for Aron å få scoring og være så mye involvert. Han er på gang, sier Fagermo, som gir spillerne en sjelden frihelg ettersom det er pause i Eliteserien og OBOS-ligaen.

For KFUM-trener Jørgen Isnes ble kampen en bekreftelse på at nivåforskjellen mellom VIF og hans eget lag ikke er all verden.

– Vi slipper inn for enkle mål. At de scorer tre ganger mot etablert forsvar, er irriterende. Utover det var jeg fornøyd med mye, sier Isnes som sendte innpå lovende unggutter på slutten.

KFUMs neste oppgjør er hjemmekampen mot Brann søndag 8. mai. KFUM er så langt ubeseiret i OBOS-ligaen.

VIFs mål ble scoret av Aron Dønnum, Henrik Udahl, Jacob Dicko Eng og 16-åringen Aleksander Hammer Kjelsen. KFUMs to mål var selvmål og scoring av Petter «Nossa» Dahl.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra DagsavisenNyeste fra Dagsavisen.no: