trikkeligaen

VIF-spissen om Glimt-interessen: – Det er en bekreftelse

Henrik Udahl motiveres av at seriemesteren er interessert, men Vålerenga vil ikke selge – og Udahl er klar på at VIF er «en viktig klubb for meg».

VALLE (Dagsavisen): Nylig skrev Nettavisen at Vålerenga hadde avslått bud på måltyven Udahl fra Glimt. Og Eurosport melder at det sågar dreier seg om flere enn ett bud fra nordlendingene.

Men Dag-Eilev Fagermo er ikke interessert i å la 25-åringen gå.

– Nei. Nå fikk Henrik sitt første år i Eliteserien i fjor. Og han var jo veldig effektiv og banket inn mål. Samtidig fikk han merke litt motgang også, da jeg ga Seedy Jatta sjansen. Men nå skal Udahl og Vidar Örn Kjartansson konkurrere om den spissplassen. Så skal Seedy spille kant, sier VIF-treneren til Dagsavisen.

– Og da må vi ha to spisser, legger han til.

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo på mandagens trening på Ekeberg.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Udahl motiveres

Islandske Kjartansson fikk mye av 2021-sesongen ødelagt av skader.

– Vidar skal matches forsiktig. Han må få trent seg ordentlig opp, slik at vi får ham i sitt livs form. Og da får Henrik sannsynligvis mye spilletid, blant annet i treningskampene i Portugal og Spania. Det er bra for hans utvikling. Så vi trenger begge, påpeker Fagermo.

Udahl, som tirsdag satte seg på flyet til Spania og Marbella med resten av VIF-spillerne, hevder han ikke bruker energi på å tenke på budet fra nordlendingene. Men nå åpner han opp om interessen.

– Er det smigrende at Glimt vil ha deg?

– Ja, i den forstand at … Du kan kalle det dét. Det er mer en bekreftelse på at det jeg gjør, funker. Det gir meg motivasjon til å fortsette i den stimen jeg har begynt på, sier Udahl til Dagsavisen.

– Har du snakket med Vålerenga om din framtid her?

– Egentlig ikke. Det har ikke vært tema for meg. Jeg har konsentrert meg om å gjennomføre gode treningsøkter på Ekeberg. Jeg skal gjøre jobben hver dag, svarer han.

– Er det fortsatt VIF du ønsker å være i?

– Ja, Vålerenga er en viktig klubb for meg. Å kunne levere og prestere her, å få til noe her, det er noe jeg setter høyt, forsikrer 25-åringen.

Skal være seg selv

I fjor sa Udahl til Dagsavisen at han ville bruke 2021 til å ta de nødvendige steg for å virkelig slå gjennom i 2022.

– Jeg tror det kommer til å bli et veldig spennende år. Jeg skal bygge videre på det jeg fikk til i fjor, men få fram det jeg kan i enda større grad. Jeg er ganske trygg på at jeg skal få til det, sier måltyven, som scoret seks seriemål forrige sesong.

– Fordi?

– Jeg mener at jeg har gjort det riktige arbeidet i forkant, over tid. Jeg har ikke slurvet. Så jeg er trygg på at det blir bra, svarer spissen.

– Hvilke steg må du ta i år?

– Det er jo det med å spisse styrkene mine enda mer. Bli enda hvassere, samtidig som jeg hele tiden skal jobbe videre med utviklingsmålene mine, sier han og fortsetter:

– Men jeg har ikke tenkt å bli en ny spiller. Jeg skal være den samme Henrik Udahl, bare enda skarpere. Da kommer jeg til å score mål.

Udahl

– Blir du fast på laget under Fagermo i 2022?

– Det kan ikke jeg svare på. Men det er ambisjonen, sier Udahl.

– For lagets del – hvordan skal VIF ta steget opp fra sjuendeplassen i fjor?

– Det er ganske sammensatt. Det er ikke én bryter og plutselig så er man seriemester, sier Udahl.

– Et stort problem i fjor var jo at vi ikke klarte å vippe jevne kamper i vår favør. Det ble altfor mye uavgjort, som er litt spesielt. Men det er ikke så lett å ha en fasit på hvordan man skal endre det, annet enn å fortsette jobben vi har startet på. Så er det samtidig så enkelt at hvis vi klarer å vippe femti prosent av kampene, så er vi plutselig i teten. Dét er en motivasjon for alle. Vi nærmer oss, men er ikke helt der ennå, tilføyer Udahl, som håper VIF kan kjempe i toppen i 2022.